Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se jedan sat

August 10, 2015, 8:00 am

“Zbog izvođenja radova na graničnim prelazima Gorica – Vinjani Donji (do 15.avgusta) i Brčko – Gunja, zabrana je sobraćaja za teretna vozila”, precizirali su u BiHAMK.

Tokom cijele turističke sezone, a posebno vikendom, očekuje se pojačan promet vozila na graničnim prelazima, posebno na graničnom prelazu Doljani pa se vozačima savjetuje da koriste druge granične prijelaze.

Za one koji se kreću prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prelaza Gabela Polje, Čepikuće (Ravno – Slano) ili Ivanica (Trebinje – Dubrovnik), a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.

Na ostalim glavnim saobraćajnim pravcima u BiH saobećaj teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi,

Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), saobraćaj se od raskrsnice kod Lučkog mosta do mosta Hasana Brkića odvija usporeno. Vozači se mole da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zbog radova saobraćaj se obustavlja više puta tokom dana u trajanju od 30 minuta. Na ovoj dionici zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionicama R-456 Priboj – Teočak – Sapna (dionica Goduš – Rastošnica) i R-459 Tuzla – Šibošnica (dionica Lovački dom – Šibošnica).

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tona, dok se u mjestu Požarnica, zbog klizišta saobraćaj odvija usporeno jednim trakom.

Na dionici R-425 Hamzići – Tromeđa u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolovoza zabranjuje se saobraćaj autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko pet tona. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa – Ljubuški – Grude – Široki Brijeg i Tromeđa – Mostar – Široki Brijeg.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je na:

M-4 Tuzla – Šićki Brod, Čelinac – Kotor Varoš, Doboj – Gračanica,

M-5 Ključ – Rogolji,

M-6.1 u Posušju (raskrsnica saobraćajnica M-6.1 i R-420),

M-16 Jajce – Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac), Nova Topola – Klašnice,

M-16.4 Novi Travnik – Bugojno,

M-17 Doboj – Šešlije,

M-18.1 Trnovo – Ustikolina.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini saobraćajnice mogući su povremeni zastoji tokom dana na:

M-4.2 Velika Kladuša – Bihać (u mjestima Donji Purići),

M-14.1 Brod – Odžak (na lokaciji “Klakar Donji 2”).

(Nezavisne)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.