TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mustafa o zahtjevu opozicije: Neću podnijeti ostavku

Premijer samoproglašenog Kosova Isa Mustafa izjavio je da neće podnijeti ostavku i ocijenio besmislenim svi pokušaje opozicije, pa i organizovanje današnjih demonstracija u Prištini, da "nezakonito" smijeni Vladu.

Mustafa o zahtjevu opozicije: Neću podnijeti ostavku

“Pitanje povjerenja Vladi mora se riješiti u parlamentu”, rekao je Mustafa na vanrednoj konferenciji za novinare i istakao da će njegov kabinet “nastaviti da služi narodu” do 10. juna 2018. godine.

On je ocijenio kao fraze današnje tvrdnje opozicije da se protivi zajednici srpskih opština i demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Mustafa tvrdi da su “kosovske bezbjednosne snage spremne da prerastu u oružane snage Kosova” i da samoproglašenu nezavisnost “više niko ne može osporiti jer je Kosovo priznalo 111 zemalja”, te da će ono ispuniti sve obaveze na putu evrointegracija.

Ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Hašim Tači optužio je opoziciju da demonstracijama pokušava zaustaviti “demokratske procese” na Kosovu.

“Potezanje pitanja demarkacije sa Crnom Gorom je lično pitanje”, rekao je Tači, aludirajući na to što vođa Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, navodno, posjeduje imovinu u selu Štedim u rejonu Rugovske klisure koja je, prema Sporazumu o demarkaciji, pripala Crnoj Gori.

On je ponovio da vlada neće prihvatiti bilo kakvo uslovljavanje opozicije koja je organizovanjem današnjih demonstracija “unizila sve vrijednosti” samoproglašenog Kosovo.

U Prištini su danas održani protesti opozicije čiji je cilj obaranje Vlade koju predvode Mustafa i Tači, poništavanje briselskih sporazuma i Sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom. Prema procjeni Kosovske policijske službe, ovo su bili najmasovniji protesti od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Predsjednik radikalnog albanskog pokreta “Samoopredjeljenje” Visar Imeri najavio je da će novi protesti biti održani 27. februara ako Vlada samoproglašenog Kosova ne podnese ostavku.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.