TV K3

android aplikacija

instaliraj

Muškarac koji je prodao bubreg za iPhone i Ipad sada živi u kritičnom zdravstvenom stanju

Muškarac koji je prodao bubreg za iPhone i Ipad sada živi u kritičnom zdravstvenom stanju
Kako navode kineski mediji, Wang je kao sedamnaestogodišnjak prodao bubreg za dvije i pol hiljade dolara na crnom tržištu. Izvori bliski muškarcu tvrde kako je on dugo želio imati iPad i iPhone ali kako mu ga njegovi roditelji nisu mogli priuštiti.

“U to vrijeme sam želio kupiti iPad 2 ali nisam imao dovoljno novca. Koristeći internet sam naišao na čovjeka koji mi je ponudio da mu prodam bubreg za dvije i pol hiljade dolara. Zatim sam otišao u Anhui bez da sam i o čemu obavjestio svoje roditelje”, rekao je Wang.

Tamo je upoznao nekoliko hirurga, asistente i medicinske sestre koji su završili operaciju. Primalac bubrega je za operaciju platio 17 hiljada dolara i dodatnih osam hiljada dolara za bubreg.

Njegovi roditelji su pri njegovom povratku saznali o čemu se radi te su napravili veliki problem, tužeći tako devetoro ljudi koji su dobili zatvorske kazne. Hirurzi su dobili tri godine zatvora a čovjek koji je nagovarao Wanga da proda bubreg je dobio pet.

Wang i njegova porodica su dobili 169 hiljada dolara od suda u svrhu oštete. On sada ima velikih zdravstvenih problema, te živi na dijalizi i nije sposoban za odvajanje od kreveta.

Komentarišite

Your email address will not be published.