TV K3

android aplikacija

instaliraj

MUP Srpske pojačava kontrole učesnika u saobraćaju

U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja na području Republike Srpske, od 25. do 28. februara 2016. godine, MUP Republike Srpske realizuje akciju "Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na utvrđivanje alkoholisanosti vozača i prisustvo droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu".

MUP Srpske pojačava kontrole učesnika u saobraćaju

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da su u toku januara 2016. godine, na putevima Republike Srpske evidentirane 704 saobraćajne nezgode, od kojih 12 sa smrtnim ishodom, 22 sa teško povrijeđenim licima i 109 sa lakše povrijeđenim.

Takođe, u posmatranom vremenskom periodu dogodila se 561 saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. “Analizirajući evidentirane saobraćajne nezgode utvrđeno je, da je u 89 ili 12,64 odsto slučajeva vozač pod dejstvom alkohola prouzrukovao saobraćajnu nezgodu.

Preventivno-represivne aktivnosti pripadnika MUP-a Republike Srpske rezultirale su isključenjem 1.490 vozača iz saobraćaja, od čega 1.158 zbog vožnje pod uticajem alkohola”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Ministarstvo apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise, te da na taj način zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.