TV K3

android aplikacija

instaliraj

MUP Srpske podnio izvještaj protiv tri lica zbog ubistva Krunića i Pavlovića

MUP Srpske podnio izvještaj protiv tri lica zbog ubistva Krunića i Pavlovića

MUP je podnio izvještaj Republičkom tužilaštvu protiv Emilija Balda, Benedija Đukanovića i Željka Kovačevića koji se terete za teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, i za nanošenje teških tjelesnih povreda opasnih po život Goranu Iliću.

Braća Nermin i Armin Ćulum iz Sanskog Mosta i Goran Milanović koji su juče uhapšeni pušteni su na slobodu.

U nadležnost Tužilaštva predat je samo Emilio Baldo, dok je drugi osumnjičeni Benedi Đukanović od juče je u bjekstvu.

Istu noć kada je Krunić ubijen, Đukanović je napustio Banjaluku, a to je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

– On je zaustavljen na području Dervente, vjerovatno, u pokušaju bjekstva nakon izvršenog krivičnog djela. Nešto poslije 2.00 časa policija ga je zaustavila i kontrolisala, ali u tom trenutku nismo imali informaciju da je uključen u izvršenje ovog krivičnog djela, već smo to utvrdili u jutarnjim časovima – naveo je Lukač.

Lukač je poručio da je za Đukanovićem raspisana potjernica, i izrazio je nadu da će u narednom periodu biti uhapšen i procesuiran za nedjela koja su napravili.

– Mi dalje radimo i preduzimamo sve radnje i mjere da dođemo do njega u saradnji sa drugim agencijama, policijama, pa i sa policijom Srbije i nadamo se da ćemo u narednom periodu uspjeti da ga uhapsimo – dodao je ministar.

Ostali uhapšeni, Goran Milanović i braća Nermin i Armin Ćulum iz Sanskog Mosta koji su se dovodili u vezu sa ubistvom Krunića i Pavlovića te ranjavanjem Ilića, danas su pušteni na slobodu.

Istraga, poručuju u MUP-u, neće stati na pretresima.

– Izuzeto je više predmeta koji će se koristiti u daljim krivičnom postupku, a takođe privedeno je više lica mimo ovih koja su poznata – pojasnila je portparolka MUP-a, Mirna Miljanović.

– Vidjećemo da li ta lica imaju bilo kakve veze sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Istraga ide dalje i prema nekim drugim licima, jer je više njih privedeno u okviru istrage, tako da ćemo vidjeti da li su još neka lica na bilo koji način uključena u ovo ubistvo – dodaje Lukač.

U Banjaluci će sutra biti održana komemoracija tragično preminulom privredniku Slaviši Kruniću, nakon čega će biti sahranjen na porodičnom groblju u Glamočanima kod Laktaša.

RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.