Monika 50. rođendan dočekala sa Kusturicom

October 1, 2014, 8:28 am

Monika Beluči je svoj pedeseti rođendan dočekala radno – na setu filma Na mliječnom putu Emira Kusturice.

Već 1996. zaigrala je glavnu ulogu u francuskom filmu Apartman koji je naredne godine osvojio prestižnu nagradu BAFTA u nominaciji za najbolji film van engleskog govornog područja. Tada je upoznala francuskog glumca Vensana Kasela, za kog se udala.

Ove godine je film Čudo, u kojem tumači jednu od glavnih uloga, osvojio Gran pri na Kanskom festivalu.

Svetsku slavu stekla je ulogom u italijanskom filmu Malena 2000. godine.

Nakon toga pažnju javnosti privlačila je popularnim filmovimaMatriks i Stradanje Isusovo, ali i kombinacijom privlačnog lica i zgodnog tela, koja joj je obezbedila titulu seks-simbola.

Iako je ušla u šestu deceniju života, italijanska glumica svojim zanosnim oblinama i dalje mami muške uzdahe, a svojim stilom ženama zadaje domaće zadatke.

Karijeru je započela upravo u modnoj industriji, kao model još u 16. godini. Kasnije je od manekenstva zarađivala za školovanje.

Ipak, izgled joj nikada nije bio jedini adut.

„Lepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti. Osećam se dobro i ugodno u svom telu, ali ne zbog toga što sam lepa. Poznajem mnoge lepe ljude i njihovi životi su, jednostavno, užasni. Veoma su nesigurni u sebe… Srećna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu“, pohvalila se u jednom intervjuu za Bi-Bi-Si.

Manje je poznato da je puno ime ove glumice Monika Ana Marija Beluči. Rođena je u mestu Ćita di Kastelo 1964. godine.

 

(RTS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.