Mokri i klizavi kolovozi

February 24, 2016, 7:52 am

Nerijetka je pojava da na kolovozima ima veće količine vode koja se zadržava, pa je neophodna opreznija i sporija vožnja, te posebnu pažnju obratiti na pješake.

U višim predjelima evidentirani su susnježica i snijeg, koji se, za sada, ne zadržava na kolovozima.

Opasnost od odrona povećana je na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, posebno na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji -Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini i Gacko-Tjentište.

Na auto-putu Glamočani-Čatrnja vozi se po mokrom i klizavom kolovozu.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine, od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom, osim nedjelje, biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice-1 Prnjavor, naseobina Lišnja.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, dionica Šešlije- Johovac i Johovac-Rudanka, do 30. juna produžena je izmjena režima saobraćaja koja podrazumijeva povremene obustave.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćanja zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu Brčko-Bijeljina.

Režim saobraćanja izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, zbog radova.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, zbog sanacije klizišta i rehabilitacije kolovoznog zastora izmijenjen je režim saobraćaja, pa se saobraća jednom trakom.

Zbog izgradnje puta Nevesinje-Berkovići, dionica Vojne-Zovi Do, saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na regionalnom putu R-476 dionica Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom. Jednom trakom saobraća se i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta.

Zbog deminiranja na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar – Milići, u mjestu Zeleni Jadar, od 10. marta do 15. aprila, od 8.00 do 16.00 časova biće izmijen režim saobraćaja, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja, a neće se izvoditi u dane vikenda i praznika.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini – granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH jutros se saobraća bez dužih zastoja po pretežno mokrom kolovozu.

Na dionici M-15 Glamoč-Mlinište jak vjetar mjestimično stvara snježne nanose.

Zbog novih padavina učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putnim pravcima Sarajevo-Foča, Jajce-Crna Rijeka, Bihać-Bosanska Krupa, Bugojno-Jablanica i Mostar-Nevesinje.

Na auto-putu A-1 saobraća se po mokrom kolovozu bez vanrednih ograničenja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *