TV K3

android aplikacija

instaliraj

Moje ime je Khan, 10.07. – 22:40

Moje ime je Khan, 10.07. – 22:40

Sjajna drama My Name Is Khan, film koji je izašao 2010. godine, bazirana je na istinitoj priči. Utrošeni budžet filma je iznosio 12 miliona $, što ga uvrštava kao drugi najskuplji film indijske kinematografije svih vremena. Film je sniman u SAD-u i Indiji, a režirao ga je Karan Johar, koproducent Johar (Dharma Productions), Shakrukh Khan, (Red Chillies Entertainment) scenario Shibani Bathija, i Khan i Kajol. Muzički trio Shankar-Ehsaan-Loy je komponovao muziku za film. Kinematografiju je radio Ravi K. Chandran. Uloge tumače: Shakrukh Khan, Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy, Ron Perlman.

Priča se vrti oko Rizwana Khana, muslimana iz Borivalskog dijela Mumbai, koji pati od Aspergerovog sindroma (oblika visoko razvijenog autizma koji pojedincu utječe na socijalnu inteligenciju).

Već odrastao Rizwan tako oženi hindu samohranu majku Mandiru u San Franciscu, gdje i žive. Sve se mijenja nakon napada na Ameriku 11. septembra, kada Rizwan bude zadržan od strane vlasti na aerodromu u Los Angelesu, gdje ga zbog njegove nesposobnosti za normalnom komunikacijom zadržavaju, jer ima “sumnjivo” ponašanje. Nakon uhićenja, upoznaje Radhe, terapeutkinju koji mu pomaže nositi se sa njegovom nevoljom i bolešću. Odlučan, Rizwan tako počinje putovanje u susret američkom predsjedniku Obami da skine ljagu sa svoga imena.

Indirektno, film zapravo ukazuje na to kako globalni trendovi i trpanje pojedinca koji nema apsolutno nikakve veza sa eksternim (u ovom slučaju muslimanskim) religijskim usmjerenjem,  “malom čovjeku itekako može pokvariti život.

Uloge: Shah Rukh Khan, Jimmy Shergill, Benny Nieves, Kajol

Režiser: Karan Johar

Žanr: Drama, romantika

Dužina trajanja: 165 minuta

Godina proizvodnje: 2010.

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.