TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Moj prvi porođaj i baš u doba korone”: Draginjina priča vraća osmijeh na lice

“Moj prvi porođaj i baš u doba korone”: Draginjina priča vraća osmijeh na lice

Porođaj u vrijeme vanrednog stanja svakako nije običan, a ni prijatan. Na svojoj koži to je osjetila Draginja Veljković iz Beograda, koja se porodila prije nekoliko dana.

Maleni Vukan rodio se u trenutku kad je broj zaraženih od korona virusa u Srbiji naglo porastao, a sada je potvrđeno i da su dvije bebe u Srbiji zaražene ovim virusom.

Ova vijest jutros je malo uznemirila mamu Draginju, kojoj je Vukan prvo dijete.

– Nije mi svejedno, ali na sreću nisam paničar. Beba i ja smo dobro, imam mlijeka i dojenje nam lijepo ide. Kod kuće smo, a suprug Vladimir jednom u tri dana ide u nabavku, ali u punoj zaštitnoj opremi – kaže Draginja.

Ističe da ih po izlasku iz porodilišta nisu posebno edukovali ili informisali o korona virusu i dodatnim mjerama koje bi možda trebalo da preduzmu kod kuće, kao i da se u bolnici na licima zdravstvenih radnika vidjela zabrinutost.

– Porodila sam se u petak, a kući smo došli u nedjelju. Doktor koji me je porodio je bio sjajan, ali kod ostalog medicinskog osoblja osjećala se blaga nervoza. Takođe, pre ulaska u bolnicu stalno sam čitala vijesti, ali čim sam ušla u porodilište, isključila sam se u potpunosti od svih dešavanja i informacija o korona virusu – ističe Draginja i dodaje da su u porodilištu imali sva sredstva za dezinfekciju i da je kontrola kad je riječ o higijenskim uslovima bila pooštrena.

Ova mlada mama otkriva i da su ona i suprug prije porođaja za svaki slučaj kupili nekoliko pakovanja adaptiranog mlijeka za bebu, kao i pelene u svim veličinama. Htjeli su da budu spremni jer niko ne zna koliko će ova situacija potrajati, piše Žena Blic.

– Mi smo već jedan mali uigran tim. Suprug mi dosta pomaže, a u posjeti nam je bila i patronažna sestra, što nam je mnogo značilo s obzirom na to da nam je Vukan prvo dijete. Ipak je lakše kad dođe neko stručan i potvrdi vam da sve ispravno radite – priča s osmijehom.

Izvor: Žena Blic 

 

  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.