TV K3

android aplikacija

instaliraj

Modriča: Isplata naknada za udžbenike djeci RVI (VIDEO)

Modriča: Isplata naknada za udžbenike djeci RVI (VIDEO)

U Modriči je održan prijem za djecu ratnih vojnih invalida određenih kategorija, i tom prilikom uručena su novčana sredstva za 47 učenika osnovnih i srednjih škola, u iznosu od po 100 KM, za nabavku udžbenika.

Naknadu je primio i Vasilije Jeremić, ratni vojni invalid osme kategorije, otac troje djece, koji je primio naknadu za ćerku koja pohađa osmi razred i sina koji je treći razred srednje škole.

„Svaka pomoć je dobro došla. Hvala opštini na razumijevanju. I prethodnih godina sam dobijao ovu pomoć i dobro mi dođe“, rekao je Jeremić.

Nikola Petar Đurić jedan je od školaraca koji je dobio ovu naknadu.

Ove godine kreće u peti razred.

„Već sam krenuo da se spremam za školu. Puno mi znači ovo što opština organizuje“, rekao je Nikola Petar, koji ima i stariju sestru koja ove godine kreće u šesti razred.

Opština Modriča posebnu pažnju poklanja školovanju djece porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Ove kategorije ovo pravo ostvaruju po opštinskoj Odluci o dopunskim pravima već 15 godina, počev od 2015. godine.

Resorno Odjeljenje planira da do kraja ove godine izvrši izmjene Odluke o dopunskim pravima.

„Prije svega, dva su razloga i nastojaćemo da izvršimo izmjene u oblasti već utvrđenih prava i to da povećamo određene iznose, i sa druge strane, da uvedemo neka nova prava za ove kategorije, posebno za borce, koji u današnje vrijeme najteže žive“, rekla je načelnica Odjeljenja za boračko- invalidsku zaštitu i opšte poslove opštine Modriča Bosa Novaković.

Pravo na naknadu za udžbenike imaju djeca porodica ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije invalidnosti, koji pohađaju osnovnu i srednju školu, te djeca ratnih vojnih invalida od pete do desete kategorije koji imaju troje i više djece, kao i djeca preminulih ratnih vojnih invalida koja pohađaju školu.

Djeca palih boraca su završila srednjoškolsko obrazovanje i kao studenti ostvaruju pravo na nabavku udžbenika u iznosu od po 200 KM, pravo na studentsku stipendiju u iznosu od po 100 KM i studentsku ekskurziju od 400 KM.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.