TV K3

android aplikacija

instaliraj

Moda bez granica: zašto ova ženska tašna košta 432 hiljade dolara?

Žene su ponekad toliko opčinjene modnim trendovima da su spremne na najrazličitije žrtve... ipak, cifra od skoro pola miliona dolara za jednu žensku tašnu čini se neshvatljvom čak i ako je reč o o slavnom imenu - Hermes Birkin!

Moda bez granica: zašto ova ženska tašna košta 432 hiljade dolara?

Da, dobro ste pročitali. Francuska modna kuća Hermes je poznata po fantastičnim komadima garderobe ali i besprekornim kolekcijama skupocene kožne galanterije.

Među njima se našla i famozna Hermes “Birkin” torba koja je danas najluksuzniji modni detalj.

Prvi model torbe kakvu je danas poznajemo izrađen je ranih 80-ih godina devetnaestog veka, za manekenku, pevačicu i tadašnju IT devojku Džejn Birkin, po kojoj je ona dobila naziv. Zapravo, torba je urađena po njenoj zamisli, a prva njen uslov za kreiranje savršene torbe predstavljale su određene dimenzije i funkcionalnost.

Za izradu ove torbe potrebno je do 48 sati rada i to je jedan od razloga zašto joj je cena tako visoka. Postoji veliki izbor koža za ovu torbu, a najskupocenija je ona od krokodilske kože, dok je unutrašnja podstava najčešće kozja.

Torba od krokodilske kože ima specifičan dezen koji vizuelno podseća na sliku veličanstvenih Himalaja. Upravo ovaj proces bojenja torbe je veoma naporan i potrebno je mnogo sati da se završi. Što se tiče metalnih dodataka na torbi, nema straha da će se oguliti s obzirom na to da su izrađeni od plemenitih metala ili zlata. U prošlosti je često bio optočen belim dijamantima.

Birkinica je postala najtraženiji modni dodatak. S cenom od početnih 432 hiljade dolara, postoji i sporna lista čekanja na kojoj možete biti i do 4 godine. Osim poznatih osoba, ova torba intrigantna je i svima ostalima. Jedno je sigurno: ono što je gotovo nemoguće dobiti postaje nam još privlačnije!

 

Izvor: Lisa

Komentarišite

Your email address will not be published.