Mladom fudbaleru Ajaksa trajno oštećen mozak (VIDEO)

Mladom fudbaleru Ajaksa trajno oštećen mozak (VIDEO)

Fudbaler Ajaksa Abdelhak Nuri pretrpio je ozbiljno i trajno oštećenje mozga, nakon što je u subotu kolabirao na terenu tokom prijateljske utakmice sa Verderom Nuri je iznenada pao na teren sredinom drugog poluvremena prijateljske utakmice sa Verederom, u subotu, pošto je osjetio probleme sa srcem.

On je odmah helikopterom prebačen u bolnicu u Austriji, a ljekari su tada saopštili da je 20-godišnji vezni igrač u stabilnom stanju.

Rezultati testova obavljeni u ponedeljak pokazali su da njegovo srce normalno radi, ali su novi testovi pokazali oštećenja na mozgu.

“Prema dijagnozi, njegov mozak ne funkcioniše. Sve se to vjerovatno dogodilo zbog nedostatka kiseonika i šanse za oporavak su nikakve”, rekao je generalni direktor Ajaksa Edvin van der Sar.

Bivši holandski golman Van der Sar rekao je da to najgora vijest i da se svi saosećaju sa Nurijevom porodicom i prijateljima. “Strašno je. Ovo je veoma teško i za Ajaks. Bilo je mnogo neizvjesnosti, ali znali smo da moramo da razmotrimo i ovakav scenario.

Abdelhak je veliki talenat, ali nažalost nikada nećemo saznati koliko bi daleko stigao da se ovo nije dogodilo”, naveo je Van der Sar.

Nuri će uskoro biti prebačen u Amsterdam.

Odigrao je 15 utakmica za Ajaks u sezoni 2016/2017 i postigao je jedan gol.

 

Komentarišite

Your email address will not be published.