TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mladić: Odbrana mog oca će se žaliti i UN-u, a ne samo tribunalu

Mladić: Odbrana mog oca će se žaliti i UN-u, a ne samo tribunalu

Odbrana generala Ratka Mladića žaliće se ne samo Haškom tribunalu, već i UN zbog odluke Haga da zabrane ljekarske posjete generalu, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

“Sigurno je da ćemo žalbu uputiti i na UN, a u ovom trenutku odbrana razmatra koje su sve mogućnosti na stolu. To je inače jedno problematično pitanje jer oni izgleda ne odgovaraju nikom nego sami sebi”, istakao je Mladić.

Govoreći o poziciji odbrane u odnosu na odluku Tribunala da zabrane posjetu ljekara i da se one odgode za vrijeme nakon izricanja prvostepene presude generalu 22. novembra, Darko Mladić je rekao da odbrana nema mogućnosti da tako brzo reaguje, osim da Tribunalu uputi novi podnesak i žalbu.

“Koliko se sjećam oni su donosili različite odluke tvrdeći da je on u stabilnom stanju, a sad odjednom zatvorski doktor tvrdi da je toliko bolestan da bi mu zdravlje bilo ugroženo čak i posjetom ljekara. Nije jasno šta je sad – ne može i jedno i drugo, tako da ćemo ići u pravcu podnošenja žalbe”, rekao je Darko Mladić.

On je upitao kako je moguće da neko zabrani posjetu uz obrazloženje da su ljekari opasni po život pacijenta.

“To je prosto jedan non sens, a sa druge strane, ako je stvarno tako loše da ne može da primi ljekara, kako su onda govorili da mu je stanje stabilno i odbili da odlože izricanje presude zbog eto, kako su govorili, stabilnog zdravstvenog stanja. Ne može da bude i jedno i drugo”, konstatovao je generalov sin.

On je dodao da je odluka o zabrani posjete pritvorenicima Haškog tribunala donesena juče, a da su ga advokati Stojana Župljanina obavijestili da se i dalje razmatra njihova posjeta.

Podsjetivši da je u obrazloženju iz Haga navedeno da se posjete zabranjuju svim pritvorenicima, Darko Mladić je naglasio da su u Tribunalu protivrječni jedni sa drugim i sa samim sobom.

On je upozorio da je očigledan napor da se spriječi da ljekari dođu i da je obrazloženje suludo i da na normalnim sudovima nikada ne bi prošlo.

Kada je riječ o trenutnom zdravstvenom stanju njegovog oca, Darko Mladić je rekao da je generala danas posjetio jedan od njegovih advokata i da se on osjeća loše, da je slab i iscrpljen.

 

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.