Mladić iz BiH na kruzeru "Diamond Princess" testiran na virus korona, rezultat negativan

February 13, 2020, 4:01 pm
TOKIO – Državljanin BiH, član posade na kruzeru “Diamond Princess ” koji je u karantinu već danima zbog virusa korona, nije zaražen smrtonosnim oboljenjem, pokazali su rezultati testa.

Ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan za “Glas Srpske” je rekao da je mladić testiran na virus korona te da je rezultat negativan.

– I pored nezavidne situacije u kojoj se nalazi, on je u dobrom psihofizičkom stanju, vrlo je pribran i odgovoran kako prema sebi tako i prema drugima i  striktno se pridržava propisanih mjera zaštite. Svakodnevno smo u kontaktu i trenutno mu ništa ne nedostaje – kazao je Berjan.

Prema njegovim riječima, posada kruzera je najviše izložena virusu jer nisu u režimu karantina kao putnici i redovno izvršavaju svoje redne obaveze.

– Naš državljanin srećom ne radi na poslovima koji su u direktnoj vezi sa servisiranjem potreba putnika i stoga je manje izložen kontaktima sa drugim ljudima, barem onim sa putnicima – kazao je Berjan i istakao da je do danas 713 osoba sa kruzera testirano na virus, a zaraza je potvrđena kod njih 218.

Dodao je da će od sutra početi postepena evakuacija testiranih putnika sa broda, naročito starijih, kao i onih koji su lošijeg zdravstvenog stanja ali koji nisu zaraženi virusom korona.

– Još uvijek nije izvjesno da će kraj karantina za putnike i članove posade biti 19. februara, obzirom na svakodnevne nove slučajeve zaraze virusom korona ali nadamo se, zahvaljujući ogromnom naporu japanske strane i velikoj požrtvovanosti medicinskih radnika na brodu, da će se širenje zaraze uskoro stabilizovati – navodi Berjan.

Izvor: Glas Srpske

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *