TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mladi košarkaši na turniru u Turskoj

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od 31. januara do 7. februara učestvuje na ''TBF International'' turniru u Turskoj.

Mladi košarkaši na turniru u Turskoj

Turnir koji će biti održan u Konyi jedan je od najjačih na svijetu i poslužiće kao odlična provjera za mlade bh. igrače u pripremama za evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Selektor Emir Halimić uoči odlaska u Tursku rekao je Feni da rezultat u Turskoj nije u prvom planu, već uigravanje, kontrola i priprema mladih bh. igrača, koji prvi put igraju zajedno u dresu BiH.

”Ići ćemo na pobjedu u svakoj utakmici, ali rezultat nije u prvom planu. Najvažnije je da se igrači upoznaju i da se pripremimo na što bolji način. Na turniru ćemo igrati protiv Srbije i Italije, protiv kojih ćemo igrati u grupi na evropskom prvenstvu”, kazao je Halimić.

Halimiću se na pripreme za ovaj turnir odazvalo 17 igrača, a nakon četiri dana priprema selektor je odabrao 12 mladih košarkaša koji će nastupiti u Konyi.

Na spisku su: Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Emir Čerkezović, Sani Čampara, Ivan Sabljić, Aleksandar Stojšić,  Vedran Mirković, Srđan Kočić, Timur Ovčina, David Kovačević, Emir Bačvić i Semin Burko.

Mladi košarkaši BiH nastupit će u A-grupi zajedno sa selekcijama Njemačke, Srbije, Turske, Italije i Kine. Prvu utakmicu igrat će 31. januara protiv Njemačke.

 

Agencije

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.