TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mještani Bileće: Zbog migranata se osjećamo ugroženo (VIDEO)

Mještani Bileće: Zbog migranata se osjećamo ugroženo (VIDEO)

Blizu 200 mještana seoske oblasti Vranjska, kod Bileće, kojoj pripada više zaselaka, traže vanrednu sjednicu bilećkog parlamenta, ali i razmatranje Narodne skupštine RS u vezi s problematikom migranata u ovoj oblasti, koja je kulminirala ubistvom jednog migranta.

Mještani nekoliko sela koja se smatraju najugroženijim od migranata, jer se nalaze na njihovoj ruti od Crne Gore do Hrvatske, odnosno EU, okupili su se danas u zaseoku Simijova da izraze negodovanje zbog, kako kažu, najezde migranata u ovim krajevima, koji sve češće provaljuju u njihove kuće.

Mještani MZ Krstače i sela u okolini Bileće danas su na protestnom okupljanju poručili da se osjećaju ugroženo zbog velikog broja migranata, koji u posljednjih godinu i po prolaze ovim područjem i često provaljuju u kuće.

Oni su zatražili i da ubuduće na ovom prostoru bude stacionairan jedan policijski punkt ili barem učestale patrole, kako bi se osjećali bezbjednije, jer se ovim krajevima i noću i danju svakodnevno kreću migrantske grupe a prije nekoliko dana je jedan mještanin metkom u glavu ubio migranta koji je sa još nekolicinom provalio u komšijsku kuću. Migranta je ubio Bilećanin Milorad Čomić (49), koji živi sam u selu Todorići, zaselak Osoje, u bilećkoj regiji Vranjska. Čomić koji je priznao ubistvo, sam se prijavio te je pušten iz pritvora i braniće se sa slobode. Tvrdi da je ubistvo bilo nesrećan slučaj.

Mještanin Milenko Kešelj rekao je u obraćanju okupljenima da je, kada je riječ o migrantima, situacija prevršila svaku mjeru.

“Svi imamo nekog nemoćnog kod kuće. Kako da se osjeća žena kojoj pred kuću dođe 37 migranata”, upitao je Kešelj.

Sastanku u Simijovima su prisustvovali i načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić i opštinski menadžer Mihajlo Vujović, kako bi zajedno sa mještanim pokušali iznaći rješenje za zajedničku inicijativu u vezi eventualnog rješenja ili barem za ublažavanje ovoga problema.

Podsjećamo ranije je bilećki načelnik rekao kako će na migrante pustiti pse.

”Imam tri rasna kera koja su najbolja zaštita od migranata”, poručio je tada prvi čovjek Bileće, a danas je ipak zatražio pomoć od ministra policije RS Dragana Lukača i zakazao hitnu sjednicu bilećkog parlamenta.

“Svjesni smo da vam nije lako i da je situacija komplikovana, pa vam zasad možemo obećati vanrednu sjednicu Skupštine opštine Bileća”, kazao je načelnik Aleksić.

A Nikola Špirić, potpredsjednik SNSD-a, rekao je da se migrantska kriza razvija u pravcu koji prijeti da definitivno ugrozi bezbjednost i budućnost u BiH, a da za to vrijeme ministri u Savjetu ministara u tehničkom mandatu vode bitku kako da što duže ostanu u foteljama.

Sa druge strane iz ministarstva bezbjednosti i bezbjednosnih agencija koje rade na zaštiti granice smatraju da bi vlasti i MUP RS trebali dopustiti policijskim agencijama FBiH kao i pripadnicima OS BiH da pomognu u zaštiti istočne granice sa Srbijom i Crnom Gorom te da bi se tako broj ilegalnih ulazaka migranata sveo na minimum.

Izvor: NN/ Vesna Duka

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.