Mjere u Italiji: Zbog obavezne distance poništeno 8.000 voznih karata

August 3, 2020, 6:53 am

Osam hiljada Italijana koji su kupili karte za voz “Italo”, sa namjerom da u nedjelju krenu na odmor, ostaće kod kuće jer je upravo toliko karata poništeno nakon što je ministar za zdravstvo Roberto Speranca, objavio da ostaje na snazi obaveza držanja distance među putnicima od najmanje jedan metar, što je smanjilo kapacitet vozova za 50 odsto, piše agencija Ansa.

Kompanija “Italo” koja je vlasnik i upravlja brzim vozovima, krivi vladu da je navodno “odluku da vozovi saobracaju po rezimu za vrijeme vanrednog stanja” donela u zadnji čas i tvrdi da je ovim potezom vlade izgubila tri miliona evra.

To, međutim, ne odgovara istini jer mjera vlade o obaveznoj distanci, kao zaštita od širenja Covida19, nije nikada ni prestala da važi.

Državne željeznice, odlučile su, da u zadnji čas, dodaju nove vagone i da, kada to nije moguće drugačije, razmjeste putnike i u vagone za klasu nize od plaćene, računajući da je i to bolje nego odgoditi već rezervisani odmor.

Ovaj vikend je prvi veliki pokret italijanskih turista koji su, anketirani u vrijeme pandemije Covida 19, na pitanje šta im najviše nedostaje upravo govorili: more.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *