TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mitrović: Otvoreno pismo suosnivačima Instituta

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je da je član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor Mašović ispolitizovao i privatizovao ovu instituciju, što je neprihvatljivo.

Mitrović: Otvoreno pismo suosnivačima Instituta

 

Mitrović je rekao Srni da će Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila povodom toga danas uputiti otvoreno pismo Savjetu ministara BiH i Međunarodnoj komisiji za nestala lica, kao suosnivačima Instituta, u kojem će oštro reagovati na Mašovićevo ponašanje.

“Proces traženja nestalih Srba je u potpunom zastoju. Institut za nestala lica BiH, koji je trebalo da ubrza proces traženja, nije odgovorio zadatku zbog kojeg je osnovan”, rekao je Mitrović.

Mitrović je naglasio da Savjet ministara BiH nije odgovorio na zahtjev Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila da Radna grupa za reformu Instituta donese odluku o prenošenju osnivačkog akta Instituta za nestala lica BiH na Savjet ministara, prema dogovoru sa Međunarodnom komisijom za nestala lica iz avgusta 2013. godine.

Komentarišite

Your email address will not be published.