Mitropolit Hrizostom drugog dana Božića služi na Sokocu

January 3, 2022, 9:36 am

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu u subotu, 8.januara – drugog dana Božića (Sabor Presvete Bogorodice), saopšteno je iz Uprave crkvene opštine Sokolac.

Mitropolit Hrizostom liturgiju će služiti od 9.00 časova.

Na Badnji dan, 6. januara, Sveta liturgija u crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu počinje od 9.00 časova, a večernje bogosluženje, osveštanje i nalaganje badnjaka od 17.00 časova.

Na Badnji dan, večernje bogosluženje, nakon kojih će u crkvenim portama biti nalagani badnjaci, počinje u crkvi Svete Petke na Sokocu i u crkvi Svetog velikomučenika Georgija u Sokolovićima od 16.00 časova.

U crkvi Svetih otaca Prvog vaseljenskog sabora u Ćavarinama, crkvi Svih svetih na Stjenicama i u crkvi Usjekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja na Jasiku večernje bogosluženje i nalaganje badnjaka je od 19.00 časova, a u crkvi Čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Trojeručice u Vidrićima od 20.00 časova.

Na praznik Rođenja Gospoda Isusa Hrista Sveta liturgija u crkvi Svetog proroka Ilije počinje u ponoć, a biće služena i u 7.00 časova, a u Crkvi Svete Petke litrugija na Božić počinje od 9.00 časova.

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *