TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mir u duši, sreća u srcu: 5 načina da radikalno pojednostavite svoj život

Da li i vi želite da krenete na put ka jednostavnijem životu? Kad otvorimo oči i pođemo kuda nas srce vodi, shvatamo da najpre treba da se oslobodimo tolikih nepotrebnih stvari u raznim delovima života...

Mir u duši, sreća u srcu: 5 načina da radikalno pojednostavite svoj život

Sa ovakvom inspiracijom krenula je na svoj duhovni “godišnji odmori” Džodi Hebard, napustivši uspešnu karijeru u biznis menadžmentu i postala sertifikovani life coach.

U prvom trenutku, kaže Džodi, nismo ni spremni da prihvatimo činjenicu da smo opterećeni sa toliko stvari koje nam, zapravo, ničemu ne služe. Međutim, to je istovremeno i otrežnjujuće otkriće – kad shvatimo da smo mi i samo mi i niko osim nas glavni kreator svog života, tada shvatimo i koliko smo u stanju da ga komplikujemo. Zašto? Obično zato što se u sve umeša naš ego.

Kada shvatimo da se prava jednostavnost krije u poštovanju stvari onakvih kakvi jesu, možemo i da primenimo Džodine savete i radikalno pojednostavimo svoj život.

  1. Procenite svoje veze, a naročito one koje vas iscrpljuju.

Upitajte sebe – kako se osećate kad ste s tim ljudima?Da li vas oni ohrabre, oraspolože ili vam izvlače energiju i posle susreta s njima se ne osećate prijatno?

Kad pokušavate da pojednostavite svoj život, važno je vaši prijatelji i ostali članovi vaše “mreže” to znaju i pokušaju da vam pomognu. A u takvom životu nema mesta za one koji vam oduzimaju energiju. Pojednostavite svoj društveni život i okrićete da odnosi s ljudima i treba i mogu i da vam prijaju, a ne da vam donose dodatni stres.

  1. Isključite se – potpuno – barem jedan sat dnevno (najmanje).

To znači: bez telefona, bez mejla, bez tableta. Bez ičega što će vam odvlačiti pažnju. Ne može se dovoljno naglasiti koliko tehnologija utiče kako na nas i naša tela, toliko i na društvo u celini. Uprkos tome, stalno treba da nas podsećaju na potrebu za “digitalnim detoksom.”

 

(lovesensa)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.