TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ministarstvo poljoprivrede i vodoprivrede osuđuje upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima

Ministarstvo poljoprivrede i vodoprivrede osuđuje upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske najoštrije osuđuje upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima, a što je zabilježeno proteklog vikenda na rijeci Ukrini od strane neodgovornih pojedinaca.

“Tražimo od Inspektorata Republike Srpske da se istraži i ispita ovaj slučaj, koji je privukao i pažnju medija, a u kojem je na osnovu do sada prikupljenih podataka utvrđeno da je pjena koja je korištena u rijeci Ukrini nastala iz topa za generator pjene.„Vode Srpske“ su već naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu”, saopšteno je iz ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Upotreba hemikalija pogubna je za biljni i životinjski svijet rijeka, a posebno je specifično što se to dogodilo na rijeci Ukrini, koja je jedinstvena i po specifičnom fenomenu „cvjetanja rijeke“, odnosno „ukrinskom vodenom cvijetu“, koje izaziva jedna vrsta bijelog leptira.

“Neshvatljivo je i nedopustivo da se u svrhu zabave u rijeku ispuštaju hemikalije, a Ministarstvo će do kraja insistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja rijeka”, zaključuju iz ministrastva poljoporivrede.

TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.