Milošević: Čuo sam poruke pomirenja, moj dolazak zalog za budućnost

August 5, 2020, 11:51 am

Boris Miloševic, SDSS-ov potpredsjednik hrvatske vlade, rekao je poslije proslave operacije “Oluja” u Kninu da je u obraćanjima hrvatskih zvaničnika čuo poruke pomirenja i da je njegov dolazak u Knin zalog za budućnost.

“Poštujemo sve žrtve, bez obzira na nacionalnost. Sjećanja na žrtve trebamo poštovati. Emocije su još svježe. Čuo sam poruke pomirenja, mira i budućnosti, i tako smatram i svoj dolazak, kao zalog za budućnost”, rekao je Milošević novinarima u Kninu po završetku manifestacije.

Milošević je dodao da je hrvatsko društvo sazrelo da mogu da se čuju i međusobno poštuju svi, bez obzira na nacionalnost.

“Važno je da društvo prihvati da su Srbi u Hrvatskoj imali svoje žrtve i svoja stradanja i da sjećanja na te žrtve moramo poštovati. I smatram da je ovo samo prvi korak”, rekao je Milošević.

Napade zbog odluke da prisustvuje kao Srbin proslavi “Oluje” vidi kao očekivane:

“Razumijem to prvenstveno kao govor ljudi koji su pretrpjeli bol i osjetili nepravdu”, rekao je Milošević.

Njegovo prisustvo proslavi u Kninu naišlo je na niz negativnih reagovanja.

Milošević je donedavni predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV), prema čijim podacima je tokom ove završne akcije etničkog čišćenja iz Hrvatske protjerano 200.000 Srba, a ubijeno gotovo 2.000.

Izvor: Tanjug

One thought on “Milošević: Čuo sam poruke pomirenja, moj dolazak zalog za budućnost

 1. “Emocije su još svježe, čuo sam poruke mira, pomirbe i budućnosti, tako da svoj dolazak smatram zalogom za budućnost i smatram da je ovo prvi korak”
  (Boris Milošević, loco)

  NACIJA JE SVAKODNEVNI PLEBISCIT
  (Ernest RENAN)

  S obzirom na prvi (v. moto) – glede „ konstitucijskog kaosa“ (Ivan Padjen) – drugi je korak konstituiranje HRVATSKE NACIJE („hrvatski politički narod“), čijom su sastavnicom (i) „hrvatski Srbi“ koji, kao „etnička manjina“, uz najviši mogući stupanj personalne i kulturne autonomije.
  Drugim riječima, onkraj PUPOVČEVA ustavno-političkog srpstva („Srbi u Hrvatskoj“), uspostavlja se ustavno-političko hrvatstvo („hrvatski Srbi“), tj. HRVATSKA NACIJA, kao nositeljica suvereniteta, koja tek može razoružati legalizrani korporativno-klijentistički sustav PARTITOKRACIJE .

  STOP PARTITOKRACIJI – SLOBODA HRVATSKOJ NACIJI!

  http://www.hkv.hr/…/1940-ivan-biondi-hrvatska-e-biti…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *