TV K3

android aplikacija

instaliraj

Milionska pljačka na kraljevskom vjenčanju u Parizu

Milionska pljačka na kraljevskom vjenčanju u Parizu

Amira Al-Tavel, princeza Saudijske Arabije (34), udala se za milijardera i sunarodnjaka Butija al-Muhairija (39), 9. septembra na tajnoj i raskošnoj ceremoniji u Parizu.

Među gostima u Parizu bili su Opra Vinfri I Gajl King, koje su se družile sa saudijskom elitom i brojnim radnicima Ujedinjenih naroda koji su sarađivali s princezom Amirom tokom njenih filantropskih akcija proteklih godina – ona se bori za veća prava žena na Bliskom istoku i radi s porodicom Klinton, jordanskom kraljicom Ranijom i članovima britanske kraljevske porodice.

Ali, vjenčanje je prilično zasjenila prijava da je (neimenovana) princeza (možda upravo princeza Amira) ostala bez milion dolara vrijednog nakita, koji je ukraden iz hotela “Ritz” tokom vikenda u kojem se održalo vjenčanje.

Slučaj je i dalje pod istragom, a prijavljen je u ponedjeljak, nakon vjenčanja i tri dana nakon krađe. Nakit se nije nalazio u sefu u sobi, a nema ni znakova provale, javlja policija. Ovo je već druga krađa nakita iz ovog hotela u 2018.godini, a iz “Ritza” odbijaju da komentarišu slučajeve.

Princeza Amira prethodno je bila udata za princa Al-Valida bin Talala, člana saudijske kraljevske porodice i čovjeka koji je bio na listi 50 najbogatijih ljudi svijeta. Bila je njegova četvrta žena, ali 2013. godine, pet godina nakon vjenčanja, razišli su se. U medijima su bili nakon što su bili odabranima koji su dobili pozivnicu za vjenčanje princa Vilijama i Kejt Midlton.

Princ Alvaled nedavno je uhapšen u antikorupcijskoj akciji njegovog rođaka, princa saudijske krune, te je osuđen na 83 dana dugu zatvorsku kaznu. Inače je jedan od progresivnijih članova saudijske kraljevske porodice koji potpuno podržava prava žena.

Inače, vrlo malo detalja objavljeno je oko tajnog vjenčanja, a fotografisanje je bilo zabranjeno. Održano je u dvorcu “Château de Vaux-le-Vicomte”, u blizini Pariza, mjestu gdje se održalo najskuplje vjenčanje ikada – ceremonija između londonskog bankara Amita Batia i Vaniše Mital, kćerke indijskog magnata čelika Lakšmija Mitala koštala je 60 miliona dolara.

Ne zna se kako je izgledalo na zabavi saudijske princeze, ali su objavljene fotografije onog što se događalo van objekta – poput 20 bijelih konja koji čekaju goste pored plavog tepiha. Inače, gosti koji su prisustvovali vjenčanju morali su potpisati izjavu o tajnosti.

Novi suprug princeze Amire je takođe član saudijske elite koji je posvećen filantropiji. Sa 39 godina imao je bogatstvo od dvije milijarde dolara i osnovao je investicionu grupu KBBO.

N.N.

Komentarišite

Your email address will not be published.