TV K3

android aplikacija

instaliraj

Miličević proglasio pobjedu: “Sve u šta smo sumnjali tačno je, ali Teslić je pobijedio strah” (VIDEO)

Miličević proglasio pobjedu: “Sve u šta smo sumnjali tačno je, ali Teslić je pobijedio strah” (VIDEO)

Po uputstvu Republičke izborne komisije četiri sporne vreće o referendumu za opoziv načelnika opštine Teslić Milana Miličevića danas su otvorene. Kao što je Miličević i najavljivao utvrđeno je da su vreće sa glasačkih mjesta u Očaušu i Vlajićima zamijenjene i da ne oslikavaju izbornu volju građana. Bez obzira na sve malverzacije, Miličević ostaje načelnik Teslića.

Iako je po ututstvu Republičke izborne komisije medijima bio dozvoljen pristup otvaranju vreća sa glasačkim materijalom iz Očauša, Vlajića, Mladikovina i Blatnice predsjednica referendumske komisije Nikolina Ristić to nije dozvolila. Nakon prebrojavanja listića utvrđeno je da glasački materijal iz Blatnice i Mladikovina odgovara realnom stanju, dok je u Očaušu i Vlajićima utvrđeno niz nepravilnosti iz kojih je prednost data opozivu načelnika Miličevića. Nakon sagledavanja stanja utvrđeno je da su vreće prilkom transporta do sjedišta komisije zamijenjene.

Slučaj da su mrtvi glasali i da je bilo više potpisanih birača nego prisutnih u mjesnoj zajednici, kao i falsifikovanja pečata na vreći desio se i u Vlajićima.

Na glasački materijal iz Vlajića i Očauša upućen je prigovor tako da će o svemu zadnju riječ dati Republička izborna komisija. Bez obzira na sve, kao i glasove koji se očekuju iz inostranstva, Miličević ostaje načelnik opštine.

Načelnik Miličević je rekao da se obistinilo ono što je on i najavljivao, a to je da je pokušana izborna krađa od strane SNSD-a i koalicionih partnera. On smatra da poslije ovog referenduma nijedni izbori u RS i BiH ne smiju biti isti što znači da se mora mijenjati Izborni zakon. U Tesliću je nestao strah i to je velika pobjeda, rekao je Miličević.

O ishodu referenduma oglasio je prvi čovjek teslićkog SNSD-a Dragan Bogdanić. I njega, kaže, interesuje kako je moglo doći do nepravilnosti na biračkim mjestima u Vlajićima i Očaušu.

Što se tiče referenduma o opozivu načelnika Teslića Milana Miličevića još je ostalo da se prebroje glasovi iz dijaspore koji bez obzira na broj ne mogu promijeniti konačan rezultat.

Izvor: TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.