Milanović podržava komšije: Prilika da se BiH da status kandidata, od nje prave otirač (VIDEO)

June 23, 2022, 10:52 am

Nastaviću raditi ono što smatram da mi je dužnost i obaveza prema Ustavu. Ne brojim prošle dane otkad sam predložio sastanak Savjeta za nacionalnu bezbjednost na temu BiH i Ukrajine. Tema BiH i statusa Hrvata, rasturanja, uzimanja svih prava, to je hrvatski vitalni nacionalni interes.

Rekao je ovo predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, dodajući da ne misli pritom na opstanak.

– Previše je Hrvatska napravila i doprinijela i u nama nema želje za osvetom nego za uređivanjem stanja u BiH i da ona postane članica EU. Prošle sedmice svjedočimo odlasku trojice evropski lidera u Kijev i u ime svih članica čujemo da će Ukrajina dobiti status kandidata, i Moldavija pride. Dobro, o tome se govorilo, to je bila inicijativa poljskog predsjednika. Odjednom one imaju status kandidata iako se tome kategorički protivila garnitura država prije tri mjeseca – rekao je Milanović.

Dodao je da Ukrajina i Moldavija imaju ogromne bezbjednosne probleme.

– Neka Ukrajina dobije status, ali ona kao i Moldavija ima ogromne bezbjednosne probleme geopolitičke naravi. To je prilika da se jadnoj, rastresenoj BiH da status kandidata kao čin povjerenja, nade… Rade sve uz podršku mentora, oni koji srču energiju, to je međunarodna zajednica u BiH, od nje ne da rade dobru koloniju, nego otirač. Sad imamo priliku – dodao je, piše N.

Nastavio je o situaciji u BiH:

– Sad imamo priliku BiH dati palac gore. Dug postupak, trajaće to. I računaš, to je to. Sad ne moraš blokirati Finsku i Švedsku, nego ajmo dati BiH status kandidata. Ko može biti protiv toga? Hrvati u BiH bi bili najsretniji da je promijenjen izborni zakon. U BiH se sve utjeruje, sve se na silu proglašava. Status kandidata BiH svi pozdravljaju. Čovjek ne mora biti cinik kad bi uspoređivao uslove Ukrajini i Moldaviji s onima BiH. BiH ima uslov da mora promijeniti izborni zakon, a to se opstruira. Ajde da postave Ukrajini uslov mirne reintegracije Krima. To je isto. Ali takav argument očekujem od cinika, od hrvatske politike, od premijera koji mjesecima izbjegava sastanak Savjeta za bezbjednost i krši ustavne obaveze – rekao je Milanović.

Izvor: Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.