Mila Jovović: Moj djed borio se u redovima jugoslavenskih partizana

May 12, 2020, 12:06 pm

Glumica Milla Jovovich iza koje je uspješna karijera u Holivudu odala je počast svojim precima i otkrila kako se njen djed borio u redovima jugoslavenskih partizana.

“8. i 9. maja označavaju kraj Drugog svjetskog rata i za Savezničku i za Rusku vojsku. U mojoj je porodici bilo mnogo boraca i vojnika koji su se borili u ratu. Ovo je slika moje bake Tatjane Popovy, koja je bila medicinska sestra na prvoj liniji kad je imala samo 16 godina. Do 18. rođendana, marširala je kroz strahote sve do Berlina. Njen suprug, moj djed sa majčine strane Aleksandar Loginov, takođe se borio kroz cijeli rat. Takođe, moj djed po ocu Bogdan Jovović borio se u redovima jugoslavenskih partizana. Moglo bi se reći da potičem iz dugog niza boraca, vojnika i revolucionara i tako se ponosim svojom baštinom i nevjerovatnim ljudima od kojih potičem. Kad stvari postanu teške, razmišljam o onome što je moja baka prošla kad je bila samo dijete i više ništa ne izgleda tako teško. Danas želim odati počast svim hrabrim dušama koje su se borile ovaj svijet učine boljim, pristojnijim mjestom. Danas nam treba više takvih ljudi”, napisala je glumica.

Mila je rođena u Kijevu, a njen otac bio je srpski doktor Bogdan Jovanović, a mama Galina joj je Ruskinja. Inače, Milina porodica s očeve strane je porijeklom iz Crne Gore i njen djed Bogdan Jovanović je radio i kao vojni financijski inspektor u vojnim područjima Skoplja i Sarajeva.

 

Izvor: Nezavisne novine

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *