Mi znamo kako: 3 koraka do dvostruko punijih usana

January 17, 2018, 8:10 am

Kada pogledamo fotografije poznatih žena, možemo zaključiti da zavodljive i pune usne nikada ne izlaze iz mode.

Kako biste postigle savršeni efekt, predstavljamo vam make-up trik za punije usne koji vas nikada neće iznevjeriti.

Balzam je must have

Iako smo sve dobro upamtile da je hidratacija kože vrlo važna prije nego što nanesemo šminku, mnoge dame zaboravljaju na hidrataciju usana. Ovaj korak je vrlo važan jer će omogućiti vašim usnama da zadrže vlažnost i elastičnost što je, saglasni ste, jedna od najvažnijih stvari u njezi. Razlog je jednostavan – ispucale usne nisu nimalo privlačne, a ako preskočite ovaj korak, šminka se ne može ravnomjerno nanijeti.

Istaknite svoje atribute

Pravilnim konturisanjem svojih usana možete postići idealan izgled. No, za razliku od osnovnih koraka prilikom konturisanja lica, vaše usne su dio koji želite u potpunosti istaknuti pa sjenčanje nikako ne dolazi u obzir. S druge strane, highlighter je definitivno nešto što ne smijete preskočiti kod ovog make-up trika. Nanesite malu količinu na Kupidov luk na vrhu gornje usne i efekt neće izostati. Ovaj jednostavan potez učiniće vaše usne vizuelno krupnijima i istaknuće njihov najzavodljiviji dio.

Sjajna završnica

Kako biste postigle puni efekt, koristite sjajni tekući ruž u svjetlijoj nijansi koji će vašim usnama dati dodatni volumen. Neutralne nijanse naglasiće vašu prirodnu ljepotu, a tekuća formula ruža će definitivno istaknuti svaku konturu vaših usana.

Izvor: Ljepota&Zdravlje 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.