TV K3

android aplikacija

instaliraj

Merkel: Poštujem odluku Mej; Junker: Hrabra žena

Merkel: Poštujem odluku Mej; Junker: Hrabra žena

Njemačka kancelarka Angela Merkel “s poštovanjem” je primila odluku britanske premijerke Tereze Mej da podnese ostavku, a predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da je ona “hrabra žena, koju mnogo poštuje”.

Portparolka EU Mina Andrejeva rekla je da je za Junkera emotivno bilo da gleda obraćanje Mej, u kojem je najavila da će 7. juna podnijeti ostavku na mjestu liderke Konzervativne partije, odnosno premijrke, i dodaje da se on lično nije obradovao zbog toga.

Ona je dodala da će Junker u istoj mjeri poštovati nasljednika Tereze Mej i da će s njim uspostaviti radan odnos, prenosi AP.

Portparolka nemačke kancelarke Martina Fic naglasila je da će Merkelova nastaviti da blisko sarađuje sa nasljednikom Mej na sprovođenju mirnog Bregzita.

“Mi, i EU kao cjelina, zainteresovani smo da se pronađe dobro rješenje u Britaniji (za Bregzit)”, poručila je Fic.

Britanska premijerka Tereza Mej najavila je danas da će 7. juna podnijeti ostavku na mjesto liderke Konzervativne partije, što automatski znači i predsjednice vlade, čime će otvoriti put da novi lider stranke i premijer pokuša da prekine zastoj oko Brexita.

Tanjug

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.