Mektić optužio Dodika za saradnju sa Sorošem i Serdarovim

October 20, 2017, 12:40 pm

Ne šuruje opozicija sa strancima, već predsjednik  RS Milorad Dodik – rekao je danas član GO SDS Dragan Mektić koji je rekao da ima čvrste dokaze da je on  1999. godine imao tajne sastanke sa Džordžom Sorošem.

Mektić je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da se predsjednik Dodik vozi u iznajmljenom automobilu kriminalca Rašida Serdarova, vlasnika kompanije “Komesar enerdži”.

Dodik samo hoda i priča gluposti.

-Milorade, izbaci dokaze da je opozicijma primila pet miliona maraka za urušavanje Parlamenta – pozvao je danas predsjednika RS član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić.

On je rekao da je kontaktirao skoro sve obavještajne službe u region I da niko nema nikakve informacije koje je Dodik juče iznio.

-Hoće li Milorad Dodik da mu ja objavljujem dokaze I snimke kad je 1999. godine,  zajedno sa tadašnjim DOS-om išao u Budimpeštu u hotel Hilton sa sastanke vezano za podršku Soroša koju je davao opioziciji ovjde, a čak jedan sastanak je održan u Laktašima – kaže Mektić.

Brzinom munje stigao je i odgovor iz kabineta predsjednika Srpske.

U saopštenju se navodi da predsjednik nikada, pa ni te `99 godine nije imao sastanak sa Džordžom Sorošem, te da su Mektićeve izjave dio plana za destabilizaciju i rušenje RS.

Dragan Mektić nije stao na ovome. Prozvao je Milorada Dodika i za “šurovanje” sa, kako je rekao, dobro poznatim kriminalcem Rašidom Serdarovim, u čijem se sada vozi mercedesu kao predsjednik.

-Pa to je Rašida Serdarova Mercedes, koji je MUP uzeo u zakup i plaća mu se 2.000 maraka mjesečno plus PDV – tvrdi Mektić.

Član Glavnog odbora SDS-a  Dragan Mektić kaže I da je sramno što se na, kako je naveo “krnjoj” sjednici  u NSRS niko nije javio za diskusiju o Izvještaju  Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, posebno nakon sramne oslobađajuće presude Naseru Oriću. I tu je Mektić iskoristio priliku da prozive Republički centar za istraživanje ratnih zločina i Dževada Galijaševića, za koga je rekao da imzišlja pričeo ratnim zločinima koje su činili Srbi.

-J..o ih Dževad Galijašević, a oni njega! Ja ih ozbiljno upozoravam, ako ga ne odstrane iz Banjaluke, sami ćemo se samoorganizovati i istjerivati pravdu –  kaže Dragan Mektić, član GO SDS.

Prozvao je danas Mektić I predsjednika SDA Bakira Izetbegovića zbog izjave da je  njegov otac Alija BiH ostavio u amanet Turskoj, odnosno njenom predsjedniku Redžepu Erdoganu.

-I ono što misli dad a u amanet Erdoganu, neka što prije ogradi  i jedan kroz jedan prepiše njemu – kaže Mektić.

Mektić je glupošću nazvao i Dodikovu izjavu da je razmišljaoda hapsi šefa kanclearije OHR-a Marijanu Berec. Ko je on da hapsi bilo koga, a kao prvo laž je da je Bereceva i bila na sjednici Parlamenta, dodao je na kraju član GO SDS.

(TV K3)

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *