TV K3

android aplikacija

instaliraj

Maslinovo ulje prirodni lijek protiv akni

Porast androgena, poput testosterona, obično uzrokuje akne, koje se najčešće javljaju u ovoj ranjivoj pubertetskoj dobi.

Maslinovo ulje prirodni lijek protiv akni

Akne se takođe javljaju nad žlijezdama lojnicama kod osoba koje su alergične na prašinu ili neke druge hemikalije.

Na koji način može maslinovo ulje pomoći osobama koje vode bitku s aknama?

Maslinovo ulje čini kamen temeljac mediteranske prehrane i ističe se svojim zdravim masnoćama, no njegove zdravstvene dobrobiti tu ne prestaju. Vijekovima se koristi za njegu tijela, s obzirom na to da je pravi rudnik vitamina, kao što su vitamin D, E, K i A. Upravo ovaj potonji stimulira gene koji dovode do zrelosti stanica i njihovog prodiranja na površinu, što posljedično otvara pore.

Antioksidativna svojstva

Maslinovo ulje sadrži vrlo snažne antioksidanse polifenole, koji mogu biti od velike pomoći osobama s masnom kožom. Naime, oni održavaju kožu vlažnom i nahranjenom, a u takvim uvjetima akne brže zaraštaju. Maslinovo ulje može prodrijeti duboko u kožu i njegovati ju tako da u njom “zaključa” vlagu potrebnu za održavanje elastičnosti kože. Jednako tako, polifenoli kojima je maslinovo ulje bogato imaju anti-ageing učinak, što znači da će se pobrinuti za sprječavanje nastanka bora.

Antibakterijska svojstva

Ekstradjevičansko maslinovo ulje dobro dođe u kuhinji, ali i u njezi tijela. Zahvaljujući antibakterijskim svojstvima, ono sprečava brzo kvarenje jer djeluje na bakterije.

Protiv upala

Maslinovo ulje može pomoći u držanju upala pod kontrolom zahvaljujući ovom svojstvu, što znači da sprječava razbuktavanje ovih neugodnim prištića te njeguje i umiruje kožu.

Jačanje imuniteta

Ekstradjevičansko maslinovo ulje sadrži u sebi visoku razinu antioksidansa, a njim možemo smatrati glavnom polugom za jačanje imunološkog sustava organizma te zaštite organizma. Dobro razvijen i “nabildan” imunitet pomoći će zaustaviti razvoj bakterija i ublažiti akne.

Pospješuje zarastanje

Ožiljci od akni nagrđuju izgled lica, postaruju ga i često predstavljaju izvor mnogih strahova i neugodnosti, pogotovo kada su tinejdžeri u pitanju. No, ako prije spavanja svaku veče nanesete malo maslinovog ulja na ožiljke, posvijetlit ćete ih i smanjiti njihovu vidljivost.

Abrazivna svojstva

Maslinovo ulje takođe koristite kao dio pilinga lica! Naime, pilingom ćete skinuti mrtvi površinski sloj stanica i ukloniti određene nečistoće koje pogoršavaju pojavu prištića i olakšavaju razbuktavanje bakterija.

Dodajte dvije do tri žlice šećera u malo maslinovog ulja, promiješajte i smjesom nježno protrljajte prethodno očišćeno lice. Povećajte omjer sastojaka ako ovaj piling želite koristiti za cijelo tijelo. Na taj ćete način kožu lišiti mrtvih stanica i vratiti joj poznati sjaj i mekoću. N. NOVINE

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.