Marić: Nisam više član Nezavisnog poslaničkog kluba SP

February 10, 2020, 12:23 pm

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Risto Marić potvrdio je Srni da od danas više nije član Nezavisnog poslaničkog kluba Socijalističke partije (SP) i da svoje političko djelovanje nastavlja u okviru SP-a i te poslaničke grupe u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Svoj poslanički mandat koristiću do kraja u poslaničkoj grupi SP-a i djelovaću u okviru programskih ciljeva te partije. Smatram da nemam pravo da iznevjerim biračko tijelo koje je glasalo koliko za mene, toliko i za SP”, rekao je Marić.

On je naveo da je o ovoj odluci danas pismeno obavijestio predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića.

Pet poslanika SP-a koji su do sada djelovali u poslaničkom klubu SP-a formiralo je ranije Nezavisni klub SP-a. U sastavu ovog kluba su Maksim Skoko, Goran Selak, Andrea Dorić i Savo Vulić, a do danas i Risto Marić.

Predsjednik SP-a Petar Đokić je, osim Selaka i Skoke, iz SP-a isključio i predsjednika stranke za regiju Krajina Milenka Savanovića, a tu odluku potvrdio je i Glavni odbor SP-a. Takođe, Đokić je raspustio i banjalučki odbor SP-a.

Osnovni sud Banjaluka stavio je van snage ove odluke Đokića i Glavnog odbora SP-a.

Srna http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *