TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mamić uskoro na Interpolovoj potjernici

Mamić uskoro na Interpolovoj potjernici

Osječki sud izdao je nalog za raspisivanje domaće i međunarodne potjernice za Zdravkom Mamićem, jednim od čelnih ljudi FK Dinamo.

Kako navode hrvatski mediji, izdat je i poseban nalog za EU.

Mamić je prošle sedmice osuđen na 6,5 godina zatvora za izvlačenje novca iz Dinama, ali presudu nije saslušao u sudnici u Osijeku, jer je dan ranije otišao u Međugorje u BiH.

Mamić je osuđen zbog štete nanijete Dinamu u iznosu od 15,5 miliona evra i za utaju poreza od 1,2 miliona. On se tereti da je to učinio transferom hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Uz Mamića su za krađu iz Dinama osuđeni njegov brat Zoran, direktor Hrvatskog fudbalskog saveza i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar.

Zdravko Mamić je osuđen ukupno na 6,5 zatvora, Zoran Mamić na četiri godine i 11 meseci, Milan Pernar na četiri i dva meseca, a Damir Vrbanović na tri godine. Pored toga, oduzeta im je i stečena materijalna korist.

Sud je presudio i da Mamić mora da vrati oko sedam miliona evra, a novac sa računa će mu se skinuti kada presuda postane pravosnažna.

Mamić međutim ne namjerava da se vrati u Hrvatsku, jer ima i državljanstvo BiH, a BiH je saopštila da nema osnova da izruči svog državljanina.

Komentarišite

Your email address will not be published.