TV K3

android aplikacija

instaliraj

Mali balkonski raj

Mali balkonski raj

Da biste svom balkonu ili terasi dali novi izgled, ne morate napraviti velike promjene, ali svakako morate uložiti malo truda.

Jednostavno možete sami ofarbati stari namještaj ili zidove, a s nekoliko dekorativnih detalja, kao što su stazice, šareni jastuci ili nova saksija sa cvijećem, unijećete živost na vaš balkon ili terasu.

Ako ste i dalje nezadovoljni izgledom svog balkona ili terase, uz nekoliko jeftinih trikova možete potpuno da promijenite njihov izgled.

Preko starih pločica postavite drveni pod ili vještačku travu, na zid okačite šarene saksije, promijenite rasvjetu, obojite ogradu ili je obložite trskom ili drvenim daskama.

Stručnjaci preporučuju jarke nijanse jer oslikavaju ljetno raspoloženje, a ne djeluju suviše upadljivo na otvorenom prostoru. Za male terase preporučuje se nizak namještaj, raznobojne drvene ili metalne stolice, udobne fotelje ili klupe na koje možete da stavite velike jastuke.

Ako nema mjesta za stolić, čak ni najmanji, postavite dasku na ivicu terase ili prozora da biste imali stalak za šolju kafe ili omiljenu knjigu. Takvu dasku-stalak možete da kupite u prodavnicama za opremanje doma, a možete i sami da je napravite i obojite u nijansu po želji.

Cvijeće je ukras terase, ali ako ga je previše, za ukućane neće biti mjesta i zato ne pretjerujte. Sa druge strane, oni koji ga imaju malo to mogu da nadoknade dekorativnim malim vazama sa svježim cvijećem i atraktivnim detaljima u vidu lampiona, svijećnjaka i baštenskih ukrasa…

Iskoristite trsku kao odličan zaklon

Trska je pristupačna, a veoma praktična za zaklanjanje konstrukcija koje ne želite na vidiku. Tako, na primjer, možete napraviti klupe od gajbica i zakloniti ih trskom. Isto tako možete staviti trsku oko ograde i zakloniti pogled. Dodajte u tom slučaju malo cvijeća kako bi terasa živnula.

Upotrijebite jorgan kao prostirku za sjedenje

Iskoristite ono što sigurno imate za udobno sjedenje. Jorgan koji tokom toplih dana stoji u ormaru možete iskoristiti kao mekanu podlogu za opuštanje cijele porodice.

Prefarbajte namještaj veselim bojama

Dovoljno je da namještaj koji već imate prefarbate nekom veselom bojom kako bi cijela terasa živnula. Dodajte još detalja za kontrast i potpuno ćete preobraziti vaš mali spoljni prostor.

Unesite detalje jarkih boja

Birajte jastučiće i prostirke veselih boja za vašu terasu kako bi ona odisala dobrim raspoloženjem.

Upotrijebite ležaljku za plažu na terasi

Dovoljna vam je i jedna ležaljka za pravu uživanciju. Lako ih je naći i dosta su pristupačnije od namještaja za terasu.

Iskoristite merdevine kao stolić

Budite dosjetljivi i praktični pa koristite stvari koje već imate kao stolić. Odlične su, na primjer, male merdevine.

Koristite namještaj na rasklapanje

Namještaj na rasklapanje ne mora biti neudoban ako dodate jastučiče, a veoma je praktičan i lak za odlaganje. On će vam omogućiti da prostor koji imate koristite na više različitih načina.

Iskoristite i zidove

Uz samo nekoliko kukica mnogo toga možete popeti na visinu i bolje iskoristiti vaše kvadratne metre.

Komentarišite

Your email address will not be published.