TV K3

android aplikacija

instaliraj

Lukašenko stigao u Beograd, dočekao ga Vučić

Lukašenko stigao u Beograd, dočekao ga Vučić

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko stigao je danas u zvaničnu posjetu Srbiji, a na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Dobrodošao veliki i iskreni prijatelju Srbije”, naveo je predsjednik Srbije na svom zvaničnom instagram profilu “buducnostsrbijeav”, uz fotografije dočeka.

Predsjednik Bjelorusije dočekan je tradicionalno uz pogaču i so.

Dvojica predsjednika danas će položiti vence na Spomen groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Lukašenko posjetu nastavlja sutra, poslije svečane ceremonije u 10 časova, uslediće razgovor dvojice predsjednika u četiri oka, a potom plenarni susret delegacija Srbije i Belorusije.

Potom će uslijediti ceremonija razmjene potpisanih bilateralnih dokumenata, nakon čega će se predsjednici Vučić i Lukašenko obratiti medijima.

Privredna komora Srbije u saradnji sa bjeloruskom trgovinsko-industrijskom komorom i Ambasadom Bjelorusije u Beogradu organizovaće u sutra i poslovni forum sa ciljem razvoja privredne saradnje dve zemlje.

Srbija je, prema poslednjim dostupnim podacima, za devet mjeseci ove godine u Bjelorusiju izvezla robe i usluga u vrijednosti od 41,4 miliona dolara što je povećanje od 12,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

S druge strane, bilježi se pad uvoza iz Bjelorusije za skoro pet miliona dolara, odnosno za 9,3 procenta, pokazuje statistika.

Spoljnotrgovinska razmena Srbije i Bjelorusije 2018. godine dostigla je 143,2 miliona dolara, a izvoz je iznosio 51,7 miliona dolara, što je 22,5 odsto više nego 2017. godine kada je iznosio 42,2 miliona američkih dolara.

Prema vrijednosti izvoza Bjelorusija je 34. partner Srbije, dok je po vrijednosti uvoza na 37. mjestu.

Izvor: Tanjug 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.