TV K3

android aplikacija

instaliraj

Lopova u filmu “Sam u kući” trebao je glumiti Robert De Niro

Lopova u filmu “Sam u kući” trebao je glumiti Robert De Niro

Bez filma “Sam u kući” gotovo je nemoguće zamisliti novogodišnje i božićne praznike. U filmu u kojem dječak Kevin McCallister (Macaulay Culkin) ostaje sam i zaboravljen u kući za novogodišnje praznike i bori se s lopovima koji mu pokušavaju opljačkati kuću, trebao je glumiti i slavni Robert De Niro.

Iako je danas nezamislivo u ulozi lopova Harryja zamisliti bilo koga drugog nego Joea Pescija, ova uloga trebala je pripasti velikoj holivudskoj zvijezdi Robertu De Niru, piše britanski Express.

Budući da je De Niro odbio ulogu u ovom filmu izabran je Pesci kojem je ova uloga donijela ogromnu popularnost.

Iako scene u kojima je Kevin nadmudriovao dva lopova djeluju smiješno, producenti ove serije su kazali da njihovo snimanje uopće nije bilo smiješno.

“Svaki put kad bi neko od kaskadera izvodio neku scenu gledali smo i molili se da preživi. Kaskaderske scene se inače izvode sa sigurnosnim pojasevima, ali kako su oni bili vidljivi tokom snimanja, ovaj put smo radili bez njih”, ispričao je jedan od producenata.

Na sreću, na snimanju se dogodila samo jedna povreda, a radi se o sceni gdje Harry prijeti Kevinu da će mu odgristi prste.

Komentarišite

Your email address will not be published.