TV K3

android aplikacija

instaliraj

Lopare: Potpisani ugovori za projekte Omladinske banke : “Dobra prilika za mlade ljude” (VIDEO)

Lopare: Potpisani ugovori za projekte Omladinske banke : “Dobra prilika za mlade ljude” (VIDEO)

U drugom pozivu za projekte mladih Omladinske banke Lopare danas su potpisana dva projekta. Jedan je ugovor za projekte mladih a jedan projekat za mikro preduzetništvo. Za mikro-biznis pod nazivom “Dječja igraonica u Loparama” Fondacija Mozaik i opština Lopare izdvojili su 2000 KM.“Prije svega, želim zahvaliti načelniku opštine Lopare i organizaciji Mozaik i nadam se da ću uspjeti u svom mikro poslu “- rekla je Draginja Novaković, koja je osmislila projekt dječje igraonice.

Za projekt “Ping-pong za nas”, Fondacija Mozaik i Opština Lopare osigurale su 620 KM, a mladi iz Priboja obezbijedili su 350 KM, tako da je ukupna vrijednost 970 KM. “Do sada smo tri puta prolazili na konkursima Fondacije” Mozaik “, i takođe uz pomoć opštine Lopare uspjeli smo da realizujemo izgradnju teniskog terena, opremanja teretane i sada ćemo da nabavimo stolove za stoni tenis. “- rekao je Nemanja Milovanović, član neformalne grupe mladih iz Priboja.”

“Danas imamo prvi mikrobiznis iz programa Omladinske banke u našoj lokalnoj zajednici i nadam se da će i drugi slijediti taj primjer. Ovo je jedna dobra prilika za mlade ljude da pokrenu vlastiti posao, a mi iz lokalne zajednice obavezujemo se da ćemo ih pratiti i dalje, kroz druge projekte, a i direktno iz budžeta, kako bi taj biznis bio samoodrživ“- rekao je Rado Savić, načelnik opštine Lopare.

U ovoj godini Omladinska banka Lopare je u prvom pozivu imala šest projekata, a postojaće i treći poziv gdje je na raspolaganju ima još 1500 KM za još jedan projekat. Željko Pauković, direktor programa Omladinske banke Fondacije Mozaik, izrazio je zadovoljstvo potpisanim projektima u Loparama i dodao:

„Evo devetu godinu da fondacija Mozaik i opština Lopare kroz program Omladinske banke zajedno sarađuju i podržavaju mlade ljude i njihove projekte. Nastavljamo i narednih nekoliko godina, koliko smo i planirali kroz memorandume saradnje. “

NoviGlas

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.