TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ljekari o stravičnim scenama na autoputu: Prizor je bio jeziv, opšti haos

Ljekari o stravičnim scenama na autoputu: Prizor je bio jeziv, opšti haos

Ljekari Opšte bolnice u Jagodini zbrinjavali su povrijeđene na auto-putu iz pravca ka Nišu. Kako svjedoče za “Blic” bilo je jezivo.

– Opšti haos – opisuje dr Darko Miletić, direktor jagodinske bolnice, koji je sa svoje dvije ekipe krenuo u pomoć povrijeđenima.

Prema njegovim riječima, prvi udes se dogodio iz pravca ka Beogradu i tada su ljekare te bolnice u pomoć pozvale kolege iz Ćuprije. Oni su hitno krenuli ka licu mjesta, ali se u međuvremenu, već desio drugi lančani sudar iz pravca Beograd – Niš.

Jezivi prizor s lica mjesta

– Na taj smo prvo naletjeli. Igrom slučaja danas sam dežuran u Hitnoj pomoći. Krenuo sam sa dvije ekipe na lice mjesta. Prizor je bio jeziv. Odmah smo istrčali iz saniteta i počeli da zbrinjavamao povrijeđene. Počeli smo da pomažemo povrijeđenima. Zbrinuli smo šestoro njih. Istovremeno, konstatovali smo i četiri smrtna ishoda – opisuje taj ljekar za “Blic“.

Ljekari pružaju pomoć

– Imalo smo u sanitetima četvoro lakše povrijeđenih i dva teže. Najmlađa zbrinuta osoba ima oko 17 godina. Vrlo je teško da u ovom času procjenjujemo ko koliko ima godina jer nemamo njihove dokumente. Hitno smo ih zbrinjavali u tom opštem haosu. Trenutno traje dijagnostika. Svi su na hirurgiji, a jednog povrijeđenog morali smo da transportujemo u Opštu bolnicu u Ćupriji jer mu je bilo neophodno snimanje na skeneru. On ima povrede glave, a naša bolnica nema taj aparat. Takođe, nemamo ni odjeljenje neurohirugije tako da može da se desi da taj pacijent ostane u Ćupriji na liječenju – navodi dr Miletić.

Zadobio prelom kičme

Poslije jutrošnjeg lančanog sudara na auto-putu jedan pacijent primljen je oko podneva u Klinički centar u Nišu. Povrijeđeni Darko P. (34) iz Ćuprije, zadobio je u Ovo potvrđuju u KC “Niš”, navodeći da je pacijent van životne opasnosti, da mu je urađena dijagnostika, kao i da, za sada, nije planirana hitna hirurška intervencija. sudaru prelom karlice i kičme.

– On je primljen na Kliniku za ortopediju. Ima prelom karlice i kičmenog stuba. Za sada nije potrebna hitna operacija. Sačekaćemo malo i procijeniti da li ćemo ga operisati – navode u Kliničkom centru u Nišu.

Kako oni dodaju, tokom prijepodneva primili su i bebu, staru četiri mjeseca, koja je takođe dovezena s mjesta udesa na auto – putu.

– Primljena je oko 10.30 časova iz predostrožnosti. Djetetu nije bilo ništa, ali su ga, za svaki slučaj, detaljno pregledali neurohirurzi u Urgentnom centru. Pošto je ustanovljeno da je bebino zdravstveno stanje dobro, otpustili su je – navode u toj zdravstvenoj ustanovi.

Oštećeno više od 40 vozila

Prema procjeni policije, na mjestu udesa, lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je preko 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena.

Na tom dijelu auto-puta dogodile su se, jutros oko 7.20, dvije saobraćajne nesreće, po jedna u oba smjera, jedna od druge udaljena oko 400 metara.

U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz pravca Niša, i četiri na traci iz pravca Beograda.

U Opštu bolnicu u Jagodini smješteno je sedam povrijeđenih osoba – dvoje državljana Srbije i po jedan Nijemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak.

Poginula sudija Apelacionog suda

U dva stravična lančana udesa koja su se dogodila na auto-putu Beograd-Niš u oba smjera, na gotovo istom mjestu u isto vrijeme, poginulo je pet srpskih državljana i dva Makedonca. Među poginulima je i Suzana Vidanović, sudija Apelacionog suda u Kragujevcu, kao i njen suprug advokat Mile Vidanović.

(Srpskainfo)

Komentarišite

Your email address will not be published.