Ljekar dobojske pedijatrije: Dječak nije promrzao, niti je pothranjen

January 24, 2020, 12:22 pm

Zdravstveno stanje napuštene muške bebe koja je jutros pronađena u Derventi je stabilno, rekao je načelnik Odjeljenja za pedijatriju dobojske bolnice Miroslav Jović.

– Prema našoj procjeni, dijete je staro nepunih mjesec dana, medicinski je zbrinuto i za sada nema nekih zdravstvenih problema – rekao je novinarima Jović.

On je naveo da je dijete na odjeljenje pedijatrije zaprimljeno jutros oko 7 časova, da je bilo dobro obučeno i uhranjeno.

– Mi ćemo dalje nastaviti da ga pazimo dok se ne nađe neko rješenje za njegovo zbrinjavanje – rekao je Jović i naveo da je obavio razgovor sa predstvanicima derventskog Centra za socijalni rad o daljem zbrinjavanju bebe.

Iz dobojske Policijske uprave ranije je saopšteno da su identifikovali ženu iz Dervente čiji su inicijali V.N. (23) koja je jutros u haustoru stambene zgrade ostavila bebu.

Nakon što je derventska policija jutros u 5.45 časova zaprimila prijavu da je u haustoru stambene zgrade pronađena beba, policija je do dolaska Službe hitne pomoći Doma zdravlja Derventa u službenom vozilu utoplila novorođenče.

Odatle je beba nakon ukazane ljekarske pomoći vozilom Službe hitne pomoći prevezana u dobojsku bolnicu.

Dežurni Tužilac Okružnog javnog tužilaštva izjasnio se da je riječ o krivičnom djelu napuštanje djeteta.

O slučaju pronalaska bebe u Ulici srpske vojske u Derventi obaviješten je nadležni centar za socijalni rad.

Izvor: Nezavisne novine  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *