Lionu prijeti oštra kazna UEFA

Lionu prijeti oštra kazna UEFA

Fudbalskom klubu Lion prijeti oštra kazna Evropske fudbalske federacije (UEFA), nakon incidenata u revanš utakmici polufinala Lige Evrope protiv Ajaxa.

Iz UEFA-e kažu da je pokrenut disciplinski postupak protiv francuskog kluba zbog korištenja pirotehničkih sredstava, ubacivanja predmeta u teren, blokiranja stepeništa na tribinama i ulaska navijača na teren tokom utakmice igrane u četvrtak u kojoj je Lion slavio sa 3:1, ali se nije plasirao u finale.

Prošlog mjeseca Disciplinska komisija UEFA je uslovno na dvije godine izbacila iz evropskih takmičenja Lion i Bešiktaš zbog niza incidenata tokom dva četvrtfinalna duela ovih klubova.

Uz to oba kluba moraju platiti novčanu kaznu u iznosu od 100.000 evra. Ponavljanje nekih od incidenata moglo bi značiti još oštriju kaznu za Lion i Bešiktaš, a navijači francuskog predstavnika nisu dugo čekali da naprave nove probleme.

Disciplinska komisija će se sastati 20. jula i raspravljati o slučaju Lion. I Mančester bi se mogao suočiti sa određenom kaznom, naravno, mnogo blažom nego Lion, jer je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog kašnjenja početka druge polufinalne utakmice Lige Evrope sa Seltom.

 

(Anadolija)

Komentarišite

Your email address will not be published.