Lepen: Amerika želi da isprovocira rat u Evropi

February 9, 2015, 8:48 am

“Rješavanje ukrajinske krize je veoma kompleksan proces. Ipak, smatram da se ona može riješiti, dajući toj zemlji neutralni status”, smatra Lepenova.

Ona je naglasila da je u Ukrajini u toku “građanski rat”, gdje vlada u Kijevu bombarduje civile, a niko ne govori o toj skandaloznoj realnosti.

“To je zločin koji bi trebao da izazove ogorčenje kod svih zaštitnika ljudskih prava”, napomenula je Lepenova.

Ona je kritikovala i odnos evropskih političara prema ukrajinskoj krizi ocijenivši da su oni pod uticajem SAD.

“Kada je u pitanju Ukrajina, ponašamo se kao sluge Amerikanaca. Evropski zvaničnici nemaju mudrosti da se odupru nametanju američkih stavova”, navela je Lepenova na svom nalogu na “Tviteru”.

Ona je napomenula da SAD, svojom namjerom da naoružaju Ukrajinu, pokušavaju da isprovociraju rat u Evropi i da ona ne vjeruje da na istoku Ukrajine ima ruskih trupa, prenosi ruski informativni portal “Sputnjik”.

“SAD žele da dovedu NATO do ruske granice. Oni već dugi niz godina pokušavaju da povećaju svoj uticaj u istočnoj Evropi. SAD rade na tome da Ukrajina uđe u NATO, što ima za cilj i sadašnja ukrajinska vlada”, navela je Lepenova.

Prema njenom mišljenju, najbolja solucija za ukrajinsku krizu je raspoređivanje plavih šljemova, ali je problem u tome što je potreban dogovor u okviru Savjeta bezbjednosti UN, dakle sa SAD.

Lider Nacionalnog fronta istakla je da se zalaže za približavnja stavova sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, prenio je francuski RTL.

“Putin bi trebalo da bude partner, ali on to nije. Već godinama se protiv Rusije vodi neka vrsta hladnog rata. To nije dobro kako na ekonomskom planu, jer nama su potrebni dobri odnosi, tako ni na geopolitičkom, jer time guramo Rusiju u ruke Kine””, zaključila je Lepenova.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *