Lavrov ismijava medije zbog povjerljivih informacija

Lavrov ismijava medije zbog povjerljivih informacija

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ismijavao je izvještaje američkih medija.

Mediji su ranije prenijeli da je predsjednik SAD Donald Tramp “neprimjereno” podijelio s njim poverljive informacije o terorističkim prijetnjama, navodeći da u razgovoru nisu prenijete “tajne” informacije.

Šef ruske diplomatije, koji se nalazi u posjeti Kipru, rekao je da mu je Tramp prenio kako su “teroristi sposobni da u lapotove i druge elekstronske uređaje postave eksplozivne naprave koje se ne mogu lako otkriti” i dodao da tu nema ništa “tajnovito”.

Ne navodeći druge detalje razgovora, Lavrov je rekao da ne razumije u čemu je tu “tajna” pošto su SAD uvele zabranu upotrebe laptopova tokom letova s Bliskog istoka ka SAD prije dva mjeseca.

Lavrov se rekao da se američki mediji ponašaju kao nekada komunistički listovi za vrijeme Sovjetskog Saveza koji nisu nudili “prave vijesti”.

Američki mediji su prenijeli da je Tramp tokom nedavnog sastanka s ruskim zvaničnicima prenio povjerljive informacije Izraela o planovima Islamske države da sprovodi napade u avionima tokom letova putem računara s eksplozivom.

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost Herbert Mekmaster je kasnije rekao da te informacije ne dovode u pitanje nacionalnu bezbjednost SAD.

 

(agencije)

Komentarišite

Your email address will not be published.