TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Kustendorf” novo filmsko veselje na Mokroj Gori

Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf", koji se održava od 22. do 27. januara ove godine u Drvengradu, na Mokroj Gori, ugostiće proslavljene autore, glumce i muzičare, kao i brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz cijelog svijeta.

“Kustendorf” novo filmsko veselje na Mokroj Gori

U takmičarskom programu “Kustendorfa” biće prikazano 17 filmova mladih režisera iz Bugarske, Kine, Hrvatske, Mađarske, Islanda, Irana, Meksika, Palestine, Rusije, Srbije i Španije, koji će se nadmetati za zlatno, srebrno i bronzano jaje.

Ovogodišnji žiri čine glumica i producent filmova Mažida Abdi iz Kanade i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Divna Vuksanović iz Srbije.

Publika će moći da vidi i filmove savremene tendencije poput “Dipana”, prošlogodišnjeg dobitnika kanske Zlatne palme, a koji je režirao Žak Odijar.

Zatim “Blago Kornelijua Porumbojua”, dobitnika nagrade “Izvjestan talenat” u okviru kanskog programa “Izvjestan pogled”, zatim “Planine mogu da odu” Đije Žangkea i “Priču nad pričama” Matea Garonea, koji su takođe prikazani u glavnoj konkurenciji poslednjeg kanskog festivala.

U novoj programskoj cjelini “Kustendorf” festivala predstaviće se dokumentarni filmovi “O nasilju” Jorana Huga Olsona, te “Kapetan Tomas Sankara” Kristofa Kupelina i “Njemačka mladost” Žana Gabrijela Perioa koji dovode u pitanje dominantne narative o odnosu izrabljivača i izrabljivanih u neokolonijalnom kontekstu.

U okviru retrospektive programa biće prikazani filmovi Žaka Odijara, a poseban segment programa biće posvećen radu producenta Karla Baumgartnera.

Režiser Emir Kusturica govoriće o svom radu i održati predavanje o čehoslovačkom reditelju Františeku Vlačilu.

U okviru muzičkog programa, nakon projekcija i radionica, nastupaće srpski rok sastavi “Partibrejkers” i “Kolja i Grobovlasnici”, kao i jermenska grupa “Reinkarnejšn”, te moldavski trubač Adam Stinga i orkestar Dejana Lazarevića iz Srbije.

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf 2016. održava se u organizaciji produkcijske kuće “Rasta internešenel” i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, “Gazprom njefta” i Mećavnik grada.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.