Kup grada Derventa u latinoameričkim plesovima okupio 380 plesača

October 20, 2019, 9:12 am

Kup grada Derventa u latinomaeričkim plesovima okupio je više od 380 plesača, na manifestaciji koja je po prvi put održana u Derventi.

Organizator ove manifestacije bio je plesni klub „Ritam“ iz Srpca, koji već nekoliko godina radi sa derventskim plesačima, a takmičenje je održano na nivou Saveza sportsko-plesnih klubova BiH.

“Pored klubova ih BiH koji su se zdrušno odazvali na ovo takmičenje, imali smo klubove iz Petrinje, Zagreba i Splita iz Hrvatske. Ukupno je nastupilo 16 plesnih klubova. Takmičenje se odvijalo u nekoliko faza pa smo ujutro imali moderne plesove, nakon toga školsku ligu, te kvalifikacioni turnir, takmičenje grupa i formacija i na kraju Kup u latinoameričkim plesovima”, rekao je predsjednik Saveza sportsko-plesnih klubova BiH Branko Savanović.

Savanović je istakao kako se publici se predstavio i 21 domaći plesač, uključujući i Ivanu Simić i Srđana Jeftić, koji već pet godina čine plesni par, te izrazio zadovljstvo i zahvalnost na podršci koju su dobili od lokalne zajednice.

Načalenik opštine koji je bio genreralni pokrovitelj manifestacije čestitao je organizatorima uspješnoj smotri i izrazi nadu da takmičenje u Sportskom centru postane tradicija, kao što je to na istom mjestu postao Sajam privrede i turizma.

Na manifestaciji je prisustovao i šeik Talib bin Sakr al Kasimi iz Ujedinjenih arapskih emirate, koji otvorio finalni dio takmičenja.

Inače, Talib ovih dana boravi u posjeti Derventi zajedno sa svojim saradnicima na poziv porodice Nović.

TV K3

Foto: Derventski list

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.