TV K3

android aplikacija

instaliraj

Krizni štab Srbije usvojio nove mjere

Krizni štab Srbije usvojio nove mjere
Od sutra će u Beogradu biti obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, odnosno autobusima, gradskom i međugradskom prevozu, kafićima i tržnim centrima.

Na području grada Beograda od sutra od šest časova ujutru biće obavezno nošenje maski, ne samo u prevozu, već u svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra, odlučio je Krizni štab, saopštila je zamjenica direktora instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

– To ne moraju da budu hirurške maske, već mogu i pamučne koje sami šijemo, bilo koja mehanička zaštita. Apelujemo da se koriste i druge mjere prevencije , a to je fizička distanca od najmanje jednog metra, kao i redovno pranje ruku – dodala je Tepavčevićeva.

Ona je rekla da su te mjere donesene zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana.

Osobe koje ne nose zaštitne maske u prevozu i u zatvorenim prostorima biće sankcionisane.

Za ostatak teritorije Srbije na snazi su preporuke za nošenje zaštitnih mjera u prevozu i u zatvorenom prostoru.

Blic saznaje da narednih sedam dana neće biti kažnjavanja, ali će sankcionisanje početi ukoliko apeli ne budu dali rezultate.

U naredna dva dana, krizni štab će taksativno predložiti kriterijume na osnovu kojih će moći da bude proglašena vanredna situacija.

Takođe, prema saznanjima medija, ograničeno je okupljanje do 200 osoba, a ta mjera važi i za otvoreni i za zatvoreni prostor.

Sjednica je završena nakon dva časa.

(Sputniknews, Blic)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.