TV K3

android aplikacija

instaliraj

Krcate njemačke plaže na Baltiku, Angela Merkel zabrinuta (VIDEO)

Krcate njemačke plaže na Baltiku, Angela Merkel zabrinuta (VIDEO)
Omiljena destinacija Nijemaca je Mediteran: Italija, Hrvatska, Španija i Turska. No, ove godine su mnogi planovi propali pa je trebalo tražiti alternative, a najmanje maltretiranja je obećavao odmor u vlastitoj zemlji.

Tokom vikenda je lijepo vrijeme privuklo toliko turista na plaže Baltičkog mora da su u pojedinim mjestima, poput Scharbeutza i Haffkruga, objavili da su njihove plaže popunjene do posljednjeg mjesta. Broj posjetitelja je ograničen zbog mjera distance.

“Gosti koji dolaze upućujemo da samo prođu kroz naše mjesto”, napisala je Bettina Schefer, gradonačelnica Scharbeuta, gradića petnaestak kilometara sjeverno od Lübecka.

Tokom vikenda su pune i plaže i parkinzi, te su u mjesto mogli ući samo lokalci i turisti s rezervacijama u hotelima i apartmanima. Ovaj sunčani vikend se poklopio s početkom ljetnog školskog odmora u šest njemačkih pokrajina, piše DW.

Čak i tamo gdje ima mesta na plažama Baltičkog i Sjevernog mora, pojedini turisti uopće ne mogu doći. Naime, niz pokrajina je donio uredbe da građani iz regija posebno pogođenih koronom mogu odsjesti u hotelima jedino ako imaju svjež negativan nalaz na virus.

Kancelarka Angela Merkel je u subotu upozorila da opasnost ni izbliza nije prošla i da građani to treba da shvate ozbiljno.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.