TV K3

android aplikacija

instaliraj

Krava koja je preživjela poplavu u Šamcu po peti put postala majka (VIDEO)

Krava koja je preživjela poplavu u Šamcu po peti put postala majka (VIDEO)

Krava sa farme Čede i Anke Borojević u Šamcu, 2014. godine mogla je postati planetarno popularna, da su domaćini ono što je učinila, tada podijelili na društvenim mrežama. Ali, krenimo redom. Gotovo 500 grla na ovoj farmi muznih krava nalazilo se u proljeće 2014. godine. Mir, harmonija i ustaljeni rituali.

– Voda je došla za 15 minuta, jednostavno je stigla i njen nivo se dizao iz sekunde u sekundu. Bili smo nemoćni, spasavali smo što smo mogli, ali više od 350 grla je smrtno stradalo – kaže Anka Borojević za Banjaluka.com.

Domaćini su i dan, dva nakon povlačenja vode bili očajni i radili su 24 čaša bez prestanka da spase što se spasiti da. Nisu ni primjetili jedan detalj. Naime, jedna od krava spasila se tako što se popela na balkon jednog od njihovih obližnjih objekta i izbjegla potop.

– Bila je tamo sama nekoliko dana, bez vode i hrane, ali je preživjela. Kad je poplava prošla, bio je to jedini naš radostan trenutak. Pokušali smo je skinuti nazad, ali nije bilo ni govora. Nije željela da siđe. Odnijeli smo joj vode i hrane i tek treći dan je sama sišla.

Ove godine, ona se otelila peti put od tada. I dalje je mliječna, među nama je omiljena, a mnogi u okolini je nazivaju i – sveta krava.

(Srpskainfo – Foto: Banjaluka.com/Youtube/Screenshot)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.