TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Kozara etno festival” na Kastelu

“Kozara etno festival” na Kastelu

Završni dan “Kozara etno festivala” biće održan u ponedjeljak od 19 časova na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel, a posjetioci će, između ostalog, imati priliku da vide prikaz običaja odvođenja mlade, nastupe gostiju iz inostranstva, etno tržnicu, te nastup bendova “Sopot”, “Oratnica” i “Teodulija”, koji počinju od 22 časa u dijelu festivala “Kozara etno fusion”.

Prije nastupa biće upriličen defile učesnika u narodnim nošnjama kroz centar grada. Prve dvije večeri festivala, koje su održane u petak i subotu u Piskavici, imale su bogat program.

“Prikazan je običaj odvođenja mlade, nastup domaćih i stranih grupa, zatim održan je takmičarski dio u pjevanju ojkače, sviranju tamburice trožice, te bacanju kamena s ramena”, rekao je Mladen Šukalo, samostalni stručni saradnik iz TOBL.

U pjevanju ojkače u muškoj kategoriji pobjednik je pjevačka grupa “Mlado Potkozarje”, “Drugarice iz mladosti” u ženskoj, Milovan Ćulum u sviranju tradicionalnog instrumenta, a Dragoja Savanović u bacanju kamena s ramena.

 

(Nezavisne novine)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.