TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kovačević: SNSD-u narod dao ključ za formiranje vlasti a ne SDA kako tvrdi Bosić

Kovačević: SNSD-u narod dao ključ za formiranje vlasti a ne SDA kako tvrdi Bosić
Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas da je toj političkoj partiji ključ za formiranje vlasti dao narod, odnosno građani Republike Srpske, a da je “SDS-u, kao poraženoj stranci na izborima 2014. godine, SDA udijelila milost i podarila učešće u vlasti na čemu su se oni predano oduživali četiri godine”.

– Veoma je tužno čak i slušati /funkcionera SDS-a/ Mladen Bosića kako tuguje zbog toga što im je izostala podrška SDA na koju su navikli. Tužno je i to što Bosić kao jedini kvalitet /predsjednika SDS-a/ Vukote Govedarice vidi u tome što nikada nije pokazivao bilo kakvu sklonost za saradnju sa /predsjednikom SNSD-a/ Miloradom Dodikom i predstavnicima vlasti u Srpskoj, dok je i te kako pokazivao spremnost da sarađuje sa /predsjednikom SDA/ Bakirom Izetbegovićem i SDA – ocijenio je za Srnu Kovačević.

Prema njegovim riječima, očigledno je da se u politici SDS-a na tom planu neće ništa promijeniti.

– Očigledno je da će SDS, za razliku od SNSD-a koji predstavlja Banjaluku u Sarajevu, nastaviti da predstavlja Sarajevo u Banjaluci – naglasio je Kovačević.

On se nije osvrtao na veoma uspješnu saradnju predsjednika svoje stranke Milorada Dodika upravo sa Bakirom Izetbegovićem i SDA sa kojima su vrlo lako dogovorili koaliciju na svim nivoima vlasti i u RS i FBiH kao i na zajedničkom BH nivou.

Kovačević dalje ukazuje da u SDS-u postoji i druga struja sa jasnim stavom da je to stranka iz Republike Srpske koja mora da sarađuje sa onim koji predstavljaju većinsku volju naroda u Srpskoj i da konačno i ona treba doprinijeti cilju da Srpska bude bolje mjesto za život, a ne da samo uprazno kritikuje, a nikada ništa ne uradi za građane koji joj daju povjerenje.

Podsjećamo ranije je funkcioner SDS-a Mladen Bosić konstatovao da je Dodik uspio da oformi grupu funkcionera u SDS-u koji ga zastupaju i preko kojih želi da ostvari potpunu kontrolu nad SDS-om.

“To je grupa koja zagovara po svaku cijenu saradnju sa Dodikom a sve pod plaštom navodnih nacionalnih interesa”, rekao je Bosić.

On je naglasio da je ključ zakonodavne vlasti na nivou BiH Dodiku dala upravo SDA i Bakir Izetbegović.

Izvor: SRNA

Komentarišite

Your email address will not be published.