Kovačević: Ne bagatelišite pitanje od najvećeg nacionalnog interesa

September 21, 2021, 7:48 am

 Da li će ili neće biti BiH sa Miloradom Dodikom, to ćemo tek da vidimo, ali je sasvim sigurno da je zbog sramnih i antiustavnih postupaka Željka Komšića sve izvjesnije da BiH neće biti, poručio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

“Ustav BiH jasno kaže da Predsjedništvo BiH odluke iz oblasti spoljne politike donosi konsenzusom tri člana, a srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je glasao protiv odluke o imenovanju i upućivanju delegacije na 76. sjednicu Generalne skupštine UN-a, što znači da takva odluka nije donesena”, istakao je Kovačević u izjavi za Srnu.

On je ukazao da je zbog toga jasno da Komšić u UN-u ne može predstavljati BiH, jer BiH u svojim institucijama nije donijela takvu odluku.

“Iz onoga što vidimo da je Komšić rekao prilikom susreta sa generalnim sekretarom UN-a, samo je dodatno potvrđeno da on u UN-u ne predstavlja BiH, jer onako sramne i neistinite tvrdnje možda može iznijeti u ime svoje kombi stranke, u ime tzv. zlatnih ljiljana ili u ime građana kojima je zabranjen ulazak u sve opštine sa većinskim hrvatskim stanovništvom, ali u ime zajedničkih institucija BiH ne može”, naglasio je Kovačević.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *