Kosta postaje najplaćeniji fudbaler svijeta

Kosta postaje najplaćeniji fudbaler svijeta

Neimenovani kineski klub ponudio je napadaču Čelsija Dijegu Kosti nedjeljnu platu od 650.000 funti, prenijeli su britanski mediji.

Kako je prenio Miror, Čelsi je dobio ponudu od 34 miliona funti za transfer španskog reprezentativca, a nedavno se spekulisalo da ga želi Tjanđin Ćvanđijan.

Ukoliko “plavci” prihvate ponudu, Kosta će postati najplaćenijih fudbaler svijeta sa godišnjom platom od 33,8 miliona funti, što je oko 40 miliona evra.

Spekuliše se da ponude koje stižu u Čelsi ometaju Kostu i da je to razlog zbog kojeg igra slabije u najvažnijem dijelu sezone.

Španski reprezentativac nije postigao gol u posljednjih pet prvenstvenih utakmica, odnosno 490 minuta. On je nedavno izjavio da nije srećan životom u Londonu.

Kosta je u januaru trebalo da napusti Stamford Bridž poslije ponude Tjanđina od 90 miliona funti, ali je poslije dogovora sa upravom i menadžerom Antoniom Konteom ostao u Londonu.

Čelsi se bori za šampionsku titulu, prvi je na tabeli sa četiri boda više od Totenhema, sa kojim će u subotu igrati u polufinalu FA kupa.

Tevez najplaćeniji

Najplaćeniji fudbaler svijeta trenutno je Karlos Teves.

On je u januaru potpisao dvogodišnji ugovor sa Šangaj Šenhuom vrijedan 76 miliona evra.

Međutim, Argentinac nije srećan u Kini pa bi već na ljeto mogao da se vrati u domovinu i Boku Juniors.

 

Izvor: B92

Komentarišite

Your email address will not be published.